SON DAKİKA
Hava Durumu

Şiddet kullananlara artık müsamaha yok

Başbakan Erdoğan, Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili "Bu aşamadan itibaren şiddet kullanan hiç kimseye, hiçbir örgüte müsamaha gösterilmes

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2013 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2013 14:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Şiddet kullananlara artık müsamaha yok
Başbakan Erdoğan, Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili "Bu aşamadan itibaren şiddet kullanan hiç kimseye, hiçbir örgüte müsamaha gösterilmesi söz konusu değildir" dedi.



 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında Taksim Gezi Parkı olaylarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Bu oyun artık bozulmuştur. Bu oyunu önce millet ardından milletin hükümeti, milletin partisi olan AK Parti bozmuştur"

"Herşey profesyonelce hazırlanmış. Uluslararası bazı çevreler bu tertibin içindeler"

"Olaylara müdahalede polisimiz sağduyulu şekilde mücadele vermiştir"

"Bize sürekli Taksim'de toplanan insanların mesajını aldınız mı diye soranlar, acaba Sincan'daki yüzbinlerin, Kazlıçeşme'deki bir milyonu aşan insanın mesajını alabildiler mi?"

''Yaptırdığımız kamuoyu araştırmasında gördük ki Gezi Parkı'nın içinde olanların yüzde 76'sı CHP'ye oy vermiş ve CHP yanlısı. Yüzde 16'sı' BDP, yüzde 1,2'si AK Parti, yüzde 1,2'si MHP. Tablo bu."

"İçerideki hainler, dışarıdaki işbirlikçiler, eğer Türkiye'nin gerçek fotoğrafını görmek, gerçek hissiyatını anlamak istiyorlarsa buyursunlar bu hafta Kayseri'ye Erzurum'a, Samsun'a baksınlar"

Maske artık düştü

"Faiz lobisinin kuklası olanlar ne kadar emek taraftarıysa işte bunlar da o kadar emek taraftarıdır. Neyse ki maske artık düştü. Kimin ne olduğunu artık milletçe gördük. Dün asla bir araya gelemeyenlerin, yarın asla bir araya gelemeyeceklerin, aynı mahfilden emir alarak nasıl bir araya geldiklerini hem Türkiye hem dünya görmüştür. Ulusalcılarla bölücülerin kardeşliğini, faşistlerle sosyalistlerin muhabbetlerini, sözüm ona dindarlarla din düşmanlarının ittifakını, bunların nasıl aynı yerden talimat alıp, aynı hedefe saldırdıklarını artık herkes görmüş anlamıştır"

Artık müsamaha yok

"Bu aşamadan itibaren şiddet kullanan, şiddeti bir araç olarak benimseyen hiç kimseye, hiçbir örgüte müsamaha gösterilmesi söz konusu değildir. Bütün bu olayların ilk tespitlere göre devlete maliyeti, şu an itibariyle 100 trilyonu aşmış vaziyette"

"10 yıl önce acaba şu söylenenler, şu yapılanlar, şu atılan adımlar yapılabilir miydi bu ülkede? Bunların kadir kıymet diye bir şeyi yok. Bütün bunları gerçekleştiren bir iktidara karşı, şu atılan adımların hepsi ortada. Onlar ne yaparsa yapsın, biz özgürlüğü kazanmanın bedeli ne olursa olsun, bu bedeli ödeyerek özgürlük mücadelesini kazanacağız"

Polisimizi daha da güçlendireceğiz

"Polisimiz, kanunun kendisine verdiği yetki dairesinde, bundan böyle hiçbir hukuksuzluğa göz yummayacak, gerekeni yapmaya devam edecektir. Polisimizi daha da güçlendireceğiz. Her yönüyle daha da güçlendireceğiz. Ki bütün bu olaylar karşısında çok daha müdahale gücünü artıracağız"

Muhalefet yapmak sandılar

Meclis'te muhalefeti başaramayan, sokaktaki vandalların arkasına sığınmış, polisle göstericiler arasında durmayı muhalefet yapmak sanmışlardır

Tek tek belirleyeceğiz

"Elbette bu olayları inceliyor, inceleyeceğiz, araştıracağız. Arkasında kimlerin olduğunu, kimlerin lojistik destek sağladığını, kimlerin provokasyon yapıp şiddet uyguladığını tek tek hukuk dairesinde belirleyeceğiz. Ancak bu olayları da tüm boyutlarıyla analiz etmeye, tüm katmanlarını ortaya çıkarıp sorunları da çözmeye devam edeceğiz"

Sandıktan umudunu bu kadar mı kestin?

"Şu hale bakın, Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkanı gibi davranamıyor. Terör örgütünün militanı gibi davranmayı çok iyi başarıyor. O polis emre itaat etmeyecek de ne olacak? O vandallar gelip seni başbakan mı yapacak? Bu kadar mı mı çaresizsin, sandıktan umudunu bu kadar mı kestin?"
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.