SON DAKİKA
Hava Durumu

Şırnak'tan art arda acı haberler!

Şırnak'ın Güçlükonak ilçesi karsılında güvenlik üs bölgesi yolunda PKK'lı teröristlerin yola yerleştirdiği el yapım

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2018 18:05
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2018 19:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Şırnak'tan art arda acı haberler!
Şırnak'ın Güçlükonak ilçesi karsılında güvenlik üs bölgesi yolunda PKK'lı teröristlerin yola yerleştirdiği el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 2 asker şehit oldu, 1 teğmen ve 1 uzman çavuş yaralandı. Yaralılar, Şırnak Asker Hastanesi'nde tedaviye alınırken, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.
Güçlükonak ilçesi kırsalında bulunan Berigerik güvenlik üs bölgesinin yol yapım çalışmasında kullanılan iş makineleri dün gece bir grup PKK'lı terörist tarafından yakılırken, bölgeye Akçay'da bulunan 6'ncı Komando Motarize Piyade Tugayı'ndan askerler sevk edildi. Askerlerin bölgeye gittiği sırada yola daha önce teröristler tarafından döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 3 asker yaralandı. Şırnak Asker Hastanesi'ne kaldırılan yaralı er şehit olurken, yaralı teğmen ve uzman çavuşun tedavisi sürüyor. Patlayıcıyı tuzaklayan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.
AYNI BÖLGEDE YİNE EYP PATLATILDI: 1 ŞEHİT, 1 YARALI
Şırnak'ta, PKK'lı teröristlerce yola yerleştirilen el yapımı patlayıcının dün gece infilak ettirilmesi sonucu 1 askerin şehit olduğu, 2 askerin yaralandığı Güçlükonak ilçesi kırsalındaki güvenlik üs bölgesi yolunda, bugün sabah saatlerinde ikinci patlama meydana geldi. Aynı bölgede el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 1 asker şehit oldu, 1 asker de yaralandı.

Aynı bölgede dün akşam ve bu sabah meydana gelen 2 ayrı olayda, toplamda 2 asker şehit olurken, 3 asker de yaralandı.
TORBALI'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ
Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesiyle şehit olan Piyade Onbaşı Çağatay Necati Dinç'in (20) şehadet haberi, memleketi İzmir'in Torbalı ilçesine ulaştı. Şehidin ailesi ve yakınları, acı haberle büyük üzüntü yaşadı.

Şırnak'taki Akçay 6'ncı Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli askerler, Güçlükonak ilçesinde yol arama faaliyeti yürüttüğü sırada, PKK'lı teröristlerce önceden yola tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Patlamada, Piyade Onbaşı Çağatay Necati Dinç şehit oldu. Askeri yetkililer bu sabah, sağlık ekiplerinin eşliğinde, Torbalı'nın kırsal Yazıbaşı Mahallesi'nde yaşayan şehidin çiftçilik yapan babası Gürkan Dinç ile fabrika işçisi annesi Dilek Dinç'e acı haberi verdi. İki erkek kardeşin küçüğü olan Dinç'in şehadet haberi, büyük üzüntü yarattı. Şehidin 2 katlı müstakil evlerine büyük bir Türk bayrağı asıldı. Şehidin yakınları ve mahallede yaşayanlar taziye için Dinç Ailesi'nin evine gelmeye başladı.
7 HAZİRAN'DA DOĞUM GÜNÜNÜ KUTLAMIŞ
Şehit Piyade Onbaşı Çağatay Necati Dinç'in vatani görevini yaparken, geçen 7 Haziran'da doğum gününü kutladığı öğrenildi. Yakınları tarafından teselli edilmeye çalışılan şehidin teyzesi, yeğeniyle en son telefonla konuştuğunu anlatırken ağladı.

Şehidin yarın toprağa verilmesinin beklendiği belirtildi.


ŞEHİT UZMAN ONBAŞI, TÖRENLE MEMLEKETİNE UĞURLANDI
Eruh ilçesi Yassıdağ (Çirav) bölgesinde operasyon sırasında PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı el yapımı patlayıcının infilak etmesi ile şehit olan Jandarma Uzman Onbaşı Bahattin Baştan'ın cenazesi, düzenlenen tören sonrası toprağa verilmek üzere memleketine uğurlandı. Siirt İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen törene, Vali Vekili Yunus Koç, AK Parti Siirt Milletvekili Yasin Aktay, Belediye Başkan Vekili Ceyhun Dilşad Taşkın, Siirt 3'üncü Tugay Komutan Vekili Albay Aydoğan Bilgiç, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Uğur Özmen, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Şehidin öz geçmişi ve duaların okunmasının arından şehit Jandarma Uzman Onbaşı Bahattin Baştan'ın cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Trabzon'a hava yolu ile uğurlandı.


HATAY'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ
Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının infilak etmesiyle şehit olan Piyade Uzman Çavuş İzzet Ak'ın (28) Hatay'ın Dörtyol ilçesinde oturan ailesine acı haber ulaştı.

Piyade Uzman Çavuş İzzet Ak'ın ilçeye bağlı Yeşilköy mahallesinde oturan annesi Ayşe Ak'a şehitlik haberi Dörtyol İlçe Kaymakamı Murat Bulacak ve askeri yetkililer tarafından verildi. Eşi Mehmet Ak'ı daha önce kaybeden Ayşe Ak, gözyaşlarına boğuldu. Kübra Ak ile evli olan 1 çocuk babası İzzet Ak'ın şehit olduğunu duyan yakınları eve akın etti. Şehidin baba evine Türk bayrakları asılırken, belediye de taziye çadırı kurdu.Sedat İSKENDEROĞLU/DÖRTYOL(Hatay), (DHA)


ŞEHİTLER İÇİN UĞURLAMA TÖRENİ
Şırnak'ın Güçlükonak ilçesi kırsalındaki güvenlik üs bölgesi yolunda, PKK'lı teröristlerce yola yerleştirilen el yapımı patlayıcıların dün akşam ve bu sabah infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş İzzet Ak ve Piyade Onbaşı Çağatay Necati Dinç için 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda uğurlama töreni düzenlendi. Törene, Gençlik Hizmetleri ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, 23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Veli Tarakçı, Çakırsöğüt 1’inci Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan Yaşin, Şırnak Belediye Başkan Vekili Turan Bedirhanoğlu, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehitlerin silah arkadaşları ve çok sayıda kişi katıldı. Törene, şehit askerlerin Türk bayrağına sarılı tabutlarının alana getirilip, katafalklara konulmasıyla başlandı. Şehitlerin öz geçmişlerinin okunmasıyla sürdürülen tören, dua okunmasıyla sona erdi.

Şehit cenazeleri, törenin ardından helikopterle Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'na getirildi. Buradan Piyade Uzman Çavuş İzzet Ak’ın cenazesi Hatay'a, Piyade Onbaşı Çağatay Necati Dinç'in cenazesi ise İzmir'e uğurlandı. (DHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.