SON DAKİKA
Hava Durumu

Soma Holding işletmecileri açıklama yapıyor: Kazanın trafo ile alakası yok

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2014 12:13
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2014 13:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Soma Holding işletmecileri açıklama yapıyor: Kazanın trafo ile alakası yok
Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan  ve işletme yöneticileri açıklama yapıyor. Soma Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Ramazan Doğru, maden ocağında meydana gelen kazanın trafo ile bir ilgisi olmadığını söyledi.

Soma Holding Yönetim Kurulu Başkanı Alp Gürkan, Soma Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Ramazan Doğru, İşletme Müdürü Akın Çelik ve şirketin İnsan Kaynakları Direktörü Celalettin Gökaşan ile birlikte basın toplantısı düzenledi.
Gürkan, acılarının büyük olduğunu belirterek, "Tüm milletimizin başı sağolsun. Devlet büyüklerimiz ilk günden itibaren tüm kurumları seferber etti. Üç günden bu yana hepimiz uykusuzuz, güçlükle konuşuyoruz. Ben şu anda 76 yaşında olan bir jeoloji mühendisiyim. 49 yıldır bu işi yapıyorum. Maden işçiliği yapıyorum. 1984’ten itibaren küçük bir kömür maden işletmesini yaparak kömür madenciliğinde devam ediyorum. 84’ten bu yana kadar küçük bir işletmeden 6.000 kişi civarında çalışan büyük bir işletmeler grubuna dönüştürdüm. İşletme yapmış olduğum madenlerde hayat standartların yükselmesinde kazaların en asgariye çekmek için harcadım. Bugün hayatımın en büyük ızdırabını yaşıyorum" dedi.
Çalışanlarını oğlu ve kardeşi gibi gördüğünü kaydeden Gürkan, "3 gündür buradayım. Canım yanıyor. İçim yanıyor. Benimle çalışan insanlar beni bilirler. Bunların bir çoğunun babası benim yanımda çalışarak emekli oldular. Hiç birini onlardan ayırmadım" dedi.
Soma Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Ramazan Doğru da, "Öncelikle hepimizin başı sağolsun. Madende elim bir kaza yaşadık. 25 yıldır burada çalışıyorum. Maden mühendisiyim. Bu kaybettiğimiz insanların çoğunu şahsen tanırım. Ve çok büyük bir acı içindeyim. Bu işletme 1990 yıllarında Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) tarafından kurulan bir işletmeydi. TKİ kamu bu işletmeyi uzun yıllar çalıştırdı. Burayı tam mekanize olacak şekilde düşündüler. Dünyadaki en modern sistem olarak dizayn ettiler. Bunun için Çin’den ekipler getirildi. Daha sonra burada özelleştirme kapsamında ihale yapıldı. Bu ihaleyi 2006 yılında Park Enerji kazandı. Duayenlerden biridir. O arkadaşlar iki sene çalıştılar. Ticari olarak Alp Bey’le anlaşarak TKİ rızasıyla bir geri aldık burayı" dedi.
Kazanın sebebiyle ilgili kararı bilirkişilerin vereceğini kaydeden Doğru, "Biz sonuçta cenazeleri aldıktan sonra bilirkişiler gelecekler ve en doğru onlar söyleyecekler. Bu kaza bizim 140 kotunda dördüncü bant anayolda meydana geldi. Burada tespit edilmesi mümkün olmayan bir kızışma oldu. Havamızda aşırı bir hız var burada. Buradan meydana gelen kızışmanın ani bir şekilde göçmesi sonucunda. Korlar çabuk bir şekilde yangını şiddetlendirdi. Trafoyla alakası yok. Şu anda o noktaya ulaşıldı. Meydana gelen kazanın trafo ile bir ilgisi yok" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.