SON DAKİKA
Hava Durumu

Sosyal medya'da sempatik IŞİD algısı!

IŞİD sosyal medyada sempatizanlarına ulaşılabilir ve normal, düşmanlarına da korkusuz ve acımasız görünme stratejisini uyguluyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2014 13:03
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2014 14:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Sosyal medya'da sempatik IŞİD algısı!
IŞİD sosyal medyada sempatizanlarına ulaşılabilir ve normal, düşmanlarına da korkusuz ve acımasız görünme stratejisini uyguluyor.


 

Bu şekilde örgüt kendine milyonlarca üye çekebiliyor. Örgütlerin mesajlarını yaymak için kullanılan sosyal medya, daha önce hiçbir örgütün sosyal medya aktiviteleri Irak Şam İslam Devleti’ninki (IŞİD) kadar ses getirmedi. Bu sansasyonun sebebi kafa kesmek gibi yöntemleriyle ünlenen, kendisini hilafet ilan eden bir grubun Amerikalı gazeteci Robin Williams’ın infazının ardından, örgütün Twitter’da en sevdikleri filmini tartışmaları akıllarda soru işaretleri oluşturuyor.



IŞİD sosyal medyayı tam olarak nasıl kullanıyor?


IŞİD’in Twitter, YouTube, Instagram ve ask.fm gibi sitelerdeki hesapları üzerinden üyeler “sahada” takip edilebiliyor, medya mensupları sorularına cevap alıyor, gruba katılmak isteyenlere bilgi veriliyor. Örgütün “resmi” haber hesapları, web sitesi, (artık kaldırılmış) bir Android uygulaması ve dijital dergisine ek olarak yüzlerce “hayran” hesabı da var. Bu hesapların Suriye ve Irak’ta savaşanlara mı, yoksa dışarıdaki sempatizanlara mı ait olduğunu anlamak her zaman mümkün olmasa da, her halükarda grubun çevrimiçi varlığına katkıda bulunuyorlar.

 

IŞİD İNTERNET ÜZERİNDEN KENDİLERİNE YÖNELTİLEN BİNLERCE SORUYA CEVAP VERİYOR



 

 

 

#IŞİD etiketini milyonlarca hesap kullanıyor

IŞİD’in “sansasyonel” eylemleri ne kadar canice, üyelerinin sosyal medya faaliyetleri ne kadar fazlaysa, konuşulma oranı da o ölçüde artıyor. Kassam Tugayları hesapları Twitter tarafından sürekli kapatıldığı halde IŞİD’in ise şimdilik bir yere gittiği yok! Demos - Sosyal Medya Analizi Merkezi’nin direktörü Jamie Barlett, grubun online maharetinin “abartıldığı” görüşünde: “Koordineli bir şekilde çalışarak, kendilerine verilen desteği olduğundan fazla göstermeyi başardılar.” Sosyal medyadaki görünürlüklerine rağmen, grubun kapasitesini ölçmeye yarayacak parametreler halen internet dışı mecrada: “Finansal kaynaklar, organizasyon yapısı ve teknik bilgi her şeyden daha önemli” diyor .

Sosyal Medya'da Twitter ve diğer alanlar, IŞİD’in savaştığı cephelerden yalnızca bir tanesi; ancak bu cephenin sahadaki varlığa sağladığı katkının ne kadar somut olduğu bir gerçek. Kaynak: Aljazeera
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.