SON DAKİKA
Hava Durumu

Soygun için kuyumcuyu vuran 3 zanlı yakalandı

Bursa'da kendilerine direnen kuyumcuyu vuran 3 zanlı, güvenlik kamerası görüntülerini televizyonda izleyen bir kişinin ihbarıyla yakalandı.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2013 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2013 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Soygun için kuyumcuyu vuran 3 zanlı yakalandı
Bursa'da kendilerine direnen kuyumcuyu vuran 3 zanlı, güvenlik kamerası görüntülerini televizyonda izleyen bir kişinin ihbarıyla yakalandı.

Salı günü merkez Nilüfer ilçesi Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda bir kuyumcuya giren silahlı 3 kişi, kendilerine direnen satış temsilcisi Taner Güngör'ü (42) vurup yaklaşık 15 bin TL para ile 15 bin TL değerinde altın alarak kayıplara karıştı. Kuyumcu dükkanındaki soygun anı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedilirken, boğuşma esnasında zanlılardan birinin silahını ateşlemesi sonrası satış temsilcisi Taner Güngör ile birlikte kendi arkadaşını da vurduğu ortaya çıktı.
Olayın ardından güvenlik kamerası görüntülerini basın ile paylaşan Bursa polisi, gelen bir ihbarla harekete geçti. 155 Bursa polisini arayan bir vatandaş televizyonda izlediği soygunculardan birinin Erdek’te bir pansiyonda kaldığını söyledi. Bunun üzerine Erdek’e giden Gasp Büro ekipleri, isminin Köksal A. (29) olduğunu belirledikleri soyguncuyu sabaha karşı uyurken kaldığı pansiyonun odasında gözaltına aldı. Odada yapılan aramada zanlıların kuyumcudan çaldıktan sonra paylaştıkları bir miktar para ile altınlar ele geçirildi.

"SİLAHI ATEŞLEYEN KÜLTÜR MERKEZİNİN GÜVENLİĞİ"
Soruşturmayı derinleştiren polis, silahı ateşleyen kişinin Akpınar Mahallesi'ndeki bir kültür merkezinde güvenlik görevlisi olarak çalışan Gökhan Y. (29) olduğunu, üçüncü kişinin ise aynı mahallede internet kafe işleten 33 yaşındaki Çağatay K. olduğunu belirledi. Her iki zanlı da Emek Mahallesi'ndeki evlerinde gözaltına alındı. Yapılan çalışma neticesinde herhangi bir suçtan sabıkası bulunmayan zanlıların birbirleriyle uzun süredir arkadaş oldukları, çevreye olan borçları yüzünden soygun yapma kararı verdikleri, soygun öncesi Çağatay K.’nın kahvesinde bir araya gelerek uzun süre kuyumcu soygununu planladıkları öğrenildi.
Şahıslar, emniyette verdikleri ifadelerinde, iş yeri çalışanlarını plastik kelepçelerle bağlayıp etkisiz hale getirdikten sonra iş yerinin kepenklerini indirip, altınların tümünü almayı planladıklarını söyledi. Zanlılar, çalışanlardan birinin direnmesi üzerine silah kullanmak zorunda kaldıklarını ifade etti. Emniyetteki sorguları tamamlanan zanlılar, adliyeye sevk edildi.
Olayın ardından açıklama yapan Bursa İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, "Zanlılar çaldıkları para ve altınları harcayamadan 1 gün sonra suç aleti tabanca ile birlikte yakalandı. O bölgede bundan önce böyle bir olay yaşanmamıştı. Bundan sonra da yaşanmaması için var gücümüzle çalışacağız" ded.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.