SON DAKİKA
Hava Durumu

Sözde barış, özde savaş!

  Her konuşmasında barış ve kardeşlikten bahsetmesine rağmen Mudanya’da her kesimle kavgalı olan Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, bu kez

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2015 06:00
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2015 07:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Sözde barış, özde savaş!
 

Her konuşmasında barış ve kardeşlikten bahsetmesine rağmen Mudanya’da her kesimle kavgalı olan Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, bu kez kendi partisinin meclis üyeleri ile karşı karşıya geldi. Türkyılmaz’ı protesto eden 10 meclis üyesi mazeret göstererek toplantıya gelmeyince meclis toplantısı yapılamadı. Yaşananlar Mudanya’da ciddi bir siyasi krizi işaret ediyor.
Mudanya Belediye Meclisi’nde CHP’li meclis üyeleri ile CHP’li Başkan Hayri Türkyılmaz arasında uzun zamandır devam eden soğuk savaş dün siyasi krize dönüştü. Tam 10 CHP’li meclis üyesi başkana tepki olarak mazeret bildirdi ve meclis toplantısı yapılamadı. AK Parti ve MHP grup sözcüleri ortak basın açıklaması ile yaşananlara çok sert tepki gösterdi. Meclis salonu olmayan Mudanya Belediyesi’nin Uğur Mumcu Kültür Merkezi’ndeki 19. Meclis toplantısı CHP’li meclis üyelerinin mazeret bildirerek oturuma katılmaması nedeniyle ertelenmek zorunda kaldı. Toplantı saatinde 25 üyeli mecliste muhalefet partileri Ak Parti ve MHP tam kadro yer alırken, CHP’den Başkan Türkyılmaz’la birlikte sadece grup sözcüsü Hüseyin Esen hazır bulundu. Uğur Mumcu Kültür Merkezi’nde gerçekleşen oturumda tek başına kalan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 25 kişilik mecliste yeter sayı için üye sayısının yarısından bir fazla olması gerektiğine dikkati çekti. Türkyılmaz, sayıya ulaşılamadığından dolayı toplantıyı, 9 Aralık Çarşamba günü Tirilye Faruk Çelik Kültür Merkezi’nde yapılmak üzere erteledi.
LAÇKALIK VE AYMAZLIK
Başlamadan biten meclis toplantısı ardından MHP Grup Sözcüsü Yaşar Ardıç, muhalefet grubu olarak bugüne kadar Mudanya’da belediyenin iyi yönetilmediğine dair yaptıkları eleştirilerin bugün haklılığını gösterdiğini söyledi. “Bu bir laçkalık ve aymazlıktır” diyen Ardıç, bu durumun meclisin de ne derece önemli olduğunun açık bir göstergesi olduğunu ifade etti. Ardıç, “Biz daha önce söylemiştik. Mudanya Belediyesi iyi yönetilemiyor. Meclis’in ne kadar dikkate alındığı ortadadır. Bu yaşananlar laçkalıktır, bu bir aymazlıktır. Meclis bu şekilde çalıştırılamıyor. Buradaki durumun Başkandan ya da Meclis üyelerinden mi kaynaklandığını bilemiyoruz ve bunu araştırmıyoruz. Bu bizi ilgilendirmez. Parti içi sorunları vardır ya da yoktur. Lakin bu gün meydana gelen bu olaydan dolayı meclis 3 gün sonraya ertelenmiştir” dedi.
YER YOK, HAYDİ TİRİLYE’YE
MHP Sözcüsü Ardıç, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’ı seçimlerin ardından belediye içindeki meclis salonunu kaldırdığı ve Mudanya Belediye Meclisi’nin salonsuz kaldığına dikkati çekerek, “Bugün meclis toplanamadı ve yer olmadığı için 9 Aralık’ta Tirilye Faruk Çelik Kültür Merkezi’ne alındı toplantı. 2 senedir AK Parti Gurup Sözsüsü arkadaşımla söylememize rağmen hala bir meclis salonumuz yoktur. Bu durumu Mudanya halkı basın aracılığıyla görecek ve bir değerlendirme yapacaktır diye düşünüyorum” dedi.
VAY MUDANYA’NIN HALİNE
Meclisin protesto nedeniyle toplanamamasına tepki gösteren AK Parti Grup Sözcüsü Kadir Kahraman da, “Mudanya Meclis tarihinde ilk defa böyle bir olaya şahit oluyoruz. Yerel iktidar partisi Mudanya’yı yönetemiyor. Mudanya’ya daha iyi hizmet edeceğini söyleyerek halktan yetki alan Mudanya Meclisi’nin durumu ortadadır. İlk defa yerel iktidar partisinin meclis üyelerinin katılmaması nedeniyle Mudanya Meclisi toplanamadı. CHP Mudanya’ya hizmet etmek için halktan yetki aldı ancak gelinen noktada ortadadır. Mudanya Meclis üyesi, Mudanya’da yaşayan bir Mudanyalı olarak bu durumdan büyük üzüntü duyuyoruz. Başkan ile meclis üyelerinin arasında mutlaka bir sorun vardır fakat bu bizi ilgilendirmiyor. Bir yetkiyi almak çocuk oyuncağı işler değil. Demek ki “ben ne dersem o olur, ben yaptım oldu, ben nasıl istersem öyle yaparım” yaklaşımıyla siyasette ve herhangi bir makamda yol almanız, başarılı olmanız mümkün değil. Bu işe birlikte başlandıysa birlikte devam edilir ve birlikte bitirilir. Siz özel bir televizyon kanalına çıkara ben Meclis üyelerime güvenmiyorum derseniz, bu günkü tabloyla karşılaşırsınız. Mudanya’yı geleceğe taşıyacak kadro buysa vay Mudanya’nın haline diyorum. İnşallah Mudanya’da meclis ölçeğinde böyle bir durumla karşılaşmayız” diterek açıklamasını sonlandırdı.
BU DURUMA NASIL GELİNDİ?
Mudanya’da yerel seçimler sürecinde CHP içinde savaş baltaları, daha aday belirleme sürecinde çekildi. Ön seçim sürecinde parti adeta 3 parçaya bölündü. Hayri Türkyılmaz’ın aday olmasının ardından listeye alınan meclis üyelerinden peşin olarak istifalarının istenmesi ile başlayan soğuk savaş, daha sonra partideki iktidar mücadelesi ile sürdü. Olağanüstü kongrede Türkyılmaz’ın desteklediği aday partililer tarafından seçilmeyince, Türkyılmaz meclis grup toplantılarını protesto ederek katılmadı. Başkan Yardımcılarının belirlenme sürecinde “Yol arkadaşlarımla yürüyeceğim” diyerek Mustafa Ay ve Metin Bağcı’yı başkan yardımcılığına getiren Türkyılmaz, 1 yıllık görev süresinin ardından her iki başkan yardımcısını da “görülen lüzum üzerine” gerekçesiyle görevden aldı. 5 aydır başkan yardımcılarını atamayan Türkyılmaz, mensubu olduğu CHP’nin üyeleri ve seçmenleri tarafından da tek adam yönetimi oluşturmakla itham ediliyor.
KONGREDE İPLER TAMAMEN KOPTU
CHP örgütünde başından beri tepki gören ve partiyi SHP’lileştirdiği yönünde sert eleştirilere hedef olan Türkyılmaz, tüm eleştirilere her şeyin en doğrusunu ben bilirim tavrıyla yaklaştı. Bir süre önce özel bir televizyon programında “Ben meclis üyelerine güvenmiyorum” diyen Türkyılmaz’ın delege seçimlerine ve ilçe kongresine direkt müdahale etmesi ve kendine yakın isimlerden bir liste çıkarması bardağı taşıran son nokta oldu. Haftasonu yapılan kongrede meclis üyelerinin büyük bir kısmı Türkyılmaz’ın listesi olarak gösterilen Ergül Batman’ın listesi yerine Ceyhun Yıldırım’ın listesine destek verdi. Meclis üyeleri kongre salonunda da tepkilerini net bir şekilde gösterdi.
ÖNCE POROY İSTİFA ETTİ
Perşembe akşamı yapılan CHP Meclis Grubu toplantısında 21 aydır parti grup sözcülüğünü yürüten CHP Mudanya ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Akın Poroy, grup sözcülüğü görevinden istifa etti. Grup Sözcülüğü’nden ayrılma kararı alan meclis üyesi Akın Poroy’un yerine, CHP Mudanya İlçe Başkanlığı’ndan yapılan grup toplantısında görevi Hüseyin Esen aldı. Birlikte hareket eden CHP Mudanya Meclis üyeleri, dünde meclise katılmayarak Başkan Türkyılmaz’a tepkilerini gösterdi. Mudanya’da artık tek adamlığı oynayan Hayri Türkyılmaz’ı çok sıkıntılı günlerin beklediği değerlendirmesi yapılıyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.