SON DAKİKA
Hava Durumu

Sözde sosyologdan büyük gaf: Bütün otistikler ateisttir

Sözde bilim adamının büyük mantık hatası… Adana Otistik Çocuklar Sağlık ve Eğitim Derneği Başkanı Sosyolog Fehmi Kaya, bütün otistik çocuklar

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2013 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2013 18:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Sözde bilim adamının büyük mantık hatası… Adana Otistik Çocuklar Sağlık ve Eğitim Derneği Başkanı Sosyolog Fehmi Kaya, bütün otistik çocukların ateist olduğunu iddia etti.



Amerika’nın ve Avrupa’nın yaptığı bir takım çalışmaları ve açıklamalarına araştırma gereği bile duymadan koşulsuz şartsız iman eden sözde bilim adamları, düştükleri basit mantık hatalarının bile farkına varamıyorlar. Adana Otistik Çocuklar Sağlık ve Eğitim Derneği Başkanı Sosyolog Fehmi Kaya’nın evlere şenlik açıklaması bu durumu bir kez daha gözler önüne serdi.

Otistik çocukların beyinlerindeki “Allah alanı” gelişmemiş…

Otistik doğan çocukların beyinlerindeki “Allah alanı” gelişmemiş olduğu için ateist olarak dünyaya geldiğini iddia eden Kaya bu konuda bakın neler söyledi:

"Onun için ibadet etmeyi, Allah’a inanmayı bilmiyorlar. Otistik çocuklara uygulanacak farklı terapi yöntemleriyle, çocukta farkındalık yaratmak gerekiyor. Bu farkındalığın içinde bir, duyularının iyi gelişip karşısındakiyle empati kurmayı öğrenmesi gerekiyor. Normal insanların yaptıklarını nenden yaptığını öğrenmesi gerekiyor. Bunun sonucu olarak da bir yaratan olduğunu insanların buna inanıp ibadet ettiğini anlaması, kavraması, içselleştirmesi gerekiyor. Böylece beyinlerinde inanç alanı oluşturulabilir."

ABD’li araştırmacılar böyle buyurmuş…

Kaya, şöyle devam ediyor:

"Bunun farkında değiller. Araştırmalar doğal olarak otistik çocuklar ile ateistler arasında bir bağlantı var diyor. Araştırmacılar ABD ve Kanada da, ateizmin, otizmin bir farklı versiyonu olduğunu söylüyor. Resmi bile tanımlayamayan çocukların Allah’ı tanımlamasını bekleyemeyiz. Otistik çocuğa yapılan terapi ile nesnelerin ne olduğunu fark ettirmemiz lazım. Bu da beyinde bulunan duyu alanlarına hükmederek yapmak gerekiyor."

Haberde iddia edildiği gibi Allah’ı tanımayan bir kişinin Allah’ı nasıl olup da reddedip ateist olabileceği ise cevaplanması gereken bir soru. Ayrıca İslam’a göre doğan her çocuk Müslüman olarak dünyaya gelir.Nitekim Ebu Hureyre Hz. Muhammed’in şöyle dediği rivayet etmiştir:

Her doğan çocuk muhakkak İslâm fıtratı üzerine doğar. Sonra anasiyle babası onu yehûdî yâhud nâsrâni, yâhud mecûsî yaparlar. Nasıl ki, her hayvanın yavrusu tâmmü`l-a`zâ` olarak doğar. Hiç o yavrunun burnunda, kulağında eksik, kesik bir şey görülür mü?

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.