SON DAKİKA
Hava Durumu

Süreci akil adamlar yönetmeyecek

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Akil adamlar süreci yönetecek insanlar değil. Bunlar sonuçta bu süreçte birtakım gözlem ve değerlendi

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2013 14:45
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2013 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Akil adamlar süreci yönetecek insanlar değil. Bunlar sonuçta bu süreçte birtakım gözlem ve değerlendirmelerde bulunacak bir insanlar heyeti" dedi.


 
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, A Haber'in canlı yayınına katılarak, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Çözüm süreci kapsamında sınır dışına çıkışların hukuki çerçevesine ilişkin tartışmalar ve bu konuda BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sözlerinin hatırlatılarak, değerlendirmesinin sorulması üzerine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın süreç kapsamında ifade ettiği adımlardan birinin, terör örgütü unsurlarının Türkiye topraklarının dışına çıkması olduğunu söyledi.

Geçmişte yaşanan olumsuzlukların, bu kez olmayacağının perde arkasında değil kamuoyunun önünde açıkça ifade edildiğine dikkati çeken Bozdağ, ''Bu noktada bir yasal düzenleme ihtiyacı da gözükmüyor. Şu anda nasıl girdilerse o usulde çıkacaklar. Yoksa resmi bir çıkış yapılması söz konusu değil'' dedi.

İleride bir savcının bugün yaşananlarla ilgili güvenlik güçleri hakkında dava açmasının önünün nasıl alınabileceği şeklindeki soruyu yanıtlayan Bozdağ, bir Cumhuriyet savcısının soruşturma açması için bazı hukuksal gerekçelerin oluşması gerektiğinin altını çizdi.

Akil adamlar komisyonu

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, akil adamlar komisyonuna ilişkin soruları da yanıtladı.

Akil insanlar komisyonunun kaç kişi olacağının gelecek günlerde ortaya çıkacağını, bu sayının çalışma şekline göre belirlenebileceğini kaydeden Bozdağ, ''Sonuç itibarıyla akil adamlar süreci yönetecek insanlar değil. Bunlar sonuçta bu süreçte birtakım gözlem ve değerlendirmelerde bulunacak bir insanlar heyeti'' dedi.

Bozdağ, bu komisyonun çalışmasının süreli olacağını da ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.