SON DAKİKA
Hava Durumu

Suriye'de Türk askeri yok

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Suriye'de hiç bir Türk subayı, Türk askeri bulunmamaktadır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2013 10:13
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2013 11:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Suriye'de hiç bir Türk subayı, Türk askeri bulunmamaktadır" dedi.


 
 

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Singapur Dışişleri ve Adalet Bakanı Kasiviswanathan Shanmugam Marriott Otel'de yaptıkları görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Davutoğlu, Suriye'de bazı Türk görevlilerinin yakalandığı iddiasıyla ilgili soru üzerine, son dönemlerde psikolojik operasyon bağlamında bu tür haberlerin çıkarıldığını söyledi.

Davutoğlu, şöyle konuştu: "Türk ordusunun disiplini herkesçe bilinirken ve bu anlamda herhangi bir şahsi teşebbüsün yapılması mümkün değilken, tekrar tekrar bu haberlerin, çoğu da dış mahreçli olarak, dış kaynaklı olarak, manipülasyon amaçlı bu haberlerin Türk basınında yer almasını doğrusu yadırgıyoruz.

Ama daha çok yadırgadığımız böylesine temelsiz haberlere dayalı olarak anamuhalefet partisinin bu tarz soru önergeleriyle, sanki bunun gerçeklik payı varmış gibi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni uluslararası alanda zor durumda bırakacak, bu şekilde açıklamalarda bulunmasıdır.

Kesinlikle Genelkurmay Başkanlığımızın yaptığı açıklama gibi, ben de burada teyiden söylüyorum. Hiçbir Türk askeri, Türk subayı Suriye'de herhangi bir şekilde bulunmamaktadır. Bu konuda son derece açıklama nettir, sarihtir"

Kampanya haline dönüştürülmemeli

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, katıldığı televizyon programında, ''MİT Müsteşarlığı'nın Hakan Bey'in gelişinden sonra büyük bir dönüşüm geçirdiği vaka. Çok etkinlik kazandı, kapasitesi artırıldı. İş yapan her kurum gibi eleştirel değerlendirme yapılabilir ama bu kampanya haline dönüştürülmemeli'' dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.