SON DAKİKA
Hava Durumu

Suriye'deki olayları maç seyreder gibi seyrediyorlar

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, uluslararası camianın Suriye'deki olayları "maç seyreder gibi seyrettiği"ni belirterek, ülkede bir insanlık dr

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2013 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2013 16:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, uluslararası camianın Suriye'deki olayları "maç seyreder gibi seyrettiği"ni belirterek, ülkede bir insanlık dramı yaşandığını söyledi.


 
 

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu toplantısı Meclis'te başladı. Toplantının açılış oturumunda konuşan Meclis Başkanı Cemill Çiçek, Suriye'de bir insanlık dramını yaşandığını vurguladı.

Buna karşılık uluslararası camianın ''maç seyreder gibi tribünden olayları seyrettiğini'' belirten Çiçek, ''Böyle bir dramı insanlık bir süre önce Bosna'da yaşamıştı, 250 bin kişi hayatını kaybettikten sonra bir çözüme ulaşabildi. Hiç temenni etmem ki kaybedilenlerin sayısı o rakam çıktıktan sonra bir çözüm arayışı, gayreti olsun. Ama maalesef şu ana kadar bu manada çok olumlu düşünmemizi gerektirecek bir gelişmeyi görmüyoruz. Sadece karşılığı olmayan beyanlarla bu duruma karşı seyir söz konusu'' dedi.

AB ile ilişkiler

AB ile ilişkilere değinen Çiçek, ''Hedefimiz AB'ye tam üyeliktir. Bunun dışındaki başka bir statü, başka bir tercih, bizim asla kabul edemeyeceğimiz bir husustur. Bunun dışında bir tercih varsa Türkiye'yi oyalamanın hiçbir anlamı yoktur'' dedi.

Halkta 'Siz ne yaparsanız yapın sizi almayacaklar' şeklindeki bir kanaatin giderek iman haline gelmeye başladığını kaydeden Çiçek, Türkiye, müzakere edilen bir ülke midir yoksa müzakeresi engellenen, oyalanan bir ülke midir, bunu konuşmanın zamanı geldiği kanaatindeyim. Bugün bu toplantıda Türkiye-AB ilişkilerini daha net, açık, kısa cümlelerle konuşma zamanı gelmiştir" diye konuştu.

''Bizim insanımızı kurşunla sizinkileri uyuşturucuyla öldürüyor''

Çiçek, terör örgütü ile ilgili olarak da Avrupalı parlamenterlere, ''Terör örgütü bizim insanlarımızı kurşunla öldürüyor, sizin çocuklarınızı uyuşturucu tabletiyle. Neticede bir ölüm söz konusuysa, insanlarımızın hayatını korumak noktasında işbirliği yapmamız da gerçekten bir zarurettir'' dedi.

Çiçek, şöyle konuştu:

''Sözleşmelerde en temel kural, ya yargıla ya iade et. Geriye dönüp bakalım, kaç terör örgütü mensubu iade edilmiş? Anlaşmaların gereğinin yapılması lazım. Yargılamada sıkıntı var, iade etmede sıkıntı var. Terörle mücadele konusunda yüreği yanan bir ülkenin parlamento başkanı olarak söylüyorum; yakınlarının birini Asala, birini PKK terör örgütüne şehit vermiş bir Meclis Başkanı olarak konuşuyorum; taziye mesajlarınızın yoğunluğu kadar tedbir konusunda yoğunlaşmamız gerekiyor. Teşekkür ediyoruz, üzücü olaylar gerçekleştiğinde önce sizin ülkelerinizden taziye mesajları geliyor ama terör meselesinde bunun ötesinde daha yoğun bir işbirliği gerekiyor.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.