SON DAKİKA
Hava Durumu

Suriyeliler tahliye ediliyor

Gaziantep'te yaşayan yaklaşık 500 Suriyeli sığınmacı, yaşanan gerginlikler sonucu Mardin'in Nusaybin ve Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçelerind

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2014 18:18
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2014 19:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Suriyeliler tahliye ediliyor
Gaziantep'te yaşayan yaklaşık 500 Suriyeli sığınmacı, yaşanan gerginlikler sonucu Mardin'in Nusaybin ve Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçelerinde bulunan kamplara taşınıyor.

 

 

Gaziantep'te iki gün önce akşam saatlerinde Suriyeli bir mültecinin ev sahibini öldürmesi sonrası başlayan gerginlik devam ediyor. Akşam saatlerinde toplanan Gaziantepli vatandaşlar, önüne gelen Suriyelilere saldırıp Suriye plakalı otomobilleri kullanılamaz hale getirdi.

Şehir merkezindeki gerginlik dolayısıyla can güvenliği bulunmayan Suriyeliler, polis ekipleri tarafından toplanıyor. İstasyon Meydanı'nda toplanan Suriyeli mülteciler, AFAD ekipleri tarafından otobüslerle Mardin'in Nusaybin ve Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçelerine taşınıyor.

Şehir merkezinde başıboş dolaşan ve metruk yerlerde yaşamlarını idame ettiren Suriyeli sığınmacılardan bekar olanların Nusaybin'e gönderileceği belirtilirken, aile halinde yaşayan sığınmacıların ise Viranşehir'de bulunan kamplara taşınacağı öğrenildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.