SON DAKİKA
Hava Durumu

Suriyelilerden 'Teşekkürler Türkiye' etkinliği

REYHANLI İLÇESİ’NDE SURİYELİLERE AİT 4 GEÇİCİ EĞİTİM MERKEZİNDE EĞİTİM ÖĞRETİM GÖREN SURİYELİLER ‘TEŞEKKÜRLER TÜRKİYE’ ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ. (ECEVİT CEMİLOĞLU/HATAY-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2016 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2016 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Suriyelilerden 'Teşekkürler Türkiye' etkinliği
Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Suriyelilere ait 4 geçici eğitim merkezinde eğitim öğretim gören Suriyeliler, ‘Teşekkürler Türkiye’ etkinliği düzenledi.

 

 
Reyhanlı’daki Orient, Müslim Care, Ecyel Elselam, Ecyel Elhadis geçici eğitim merkezi öğrencileri, M. Fatih Tosyalı İmam Hatip Lisesi salonunda etkinlik düzenledi.
Çoğu Suriyeli öğretmen ve velilerin katıldığı etkinlik, Kur'an-ı Kerim okunması ve saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. ‘Teşekkürler Türkiye’ sloganlarının atıldığı etkinlikte; tiyatro, “Teşekkürler Türkiye” sinevizyon sunumu ve şiirler okundu. Etkinlikte temsili iç savaştan kaçış, Türkiye’ye sığınma, askerlerin gelenleri karşılaması ile devam etti. Ellerinde Türk bayrağı ile Özgür Suriye bayrağı taşıyan Suriyeli öğrenciler Arapça ve Türkçe şarkılar söyledi, ilahiler okudular.
Etkinliğe katılan Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Türkiye’nin dünyaya örnek bir davranış sergilediğini söyleyerek, “2011 yılından bugüne kadar 3 milyona yakın Suriyeliyi Türkiye’de ağırladık. Burada başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun ve Türk milletinin büyük katkıları vardır. Biz Türkiye halkı olarak dünyaya örnek olduk. Misafirperveriz ve biz bunu da yapmak zorundayız. Çünkü biz komşuyuz, kardeşiz, Müslümanız. Onun için biz bu görevi yapmak zorundayız. Sizlerle bundan sonra birlik ve beraberlik içerinde yaşayacak, ekmeğimizi, aşımızı paylaşacağız. Türkiye’yi daha ileri bir seviyeye hep beraber götüreceğiz. En kısa zamanda Suriye’ye barışın gelmesini temenni ediyorum” dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Mehmet Ali Arslan ise Reyhanlı’da 16 bin Suriyeli öğrencinin bulunduğunu belirterek, öğrencilerin 48 geçici eğitim merkezinde eğitim öğretim gördüklerini ifade etti. Arslan, “Kardeş kanının oluk oluk aktığı dönemde Müslümanların milletçe, ümmetçe birlik ve beraberliğe çokça ihtiyacı olduğu zamandayız. Müslümanlar olarak büyük bir imtihan veriyoruz. Birlik ve beraberliği her yerde göstermeye gayret etmeliyiz. İleriki zamanlarda bu programların genişleyerek, Türk okullarımızın da katılımını sağlayarak daha güzel etkinliklere imza atacağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.
(ECV-SO-Y)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.