SON DAKİKA
Hava Durumu

Süryanilerden Cumhurbaşkanına teşekkür

Mardin'in büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla köy tüzel kişiliği adına kayıtlı kilise, manastır ve mezarlıkların hazineye devredilmes

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2018 17:16
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2018 18:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Süryanilerden Cumhurbaşkanına teşekkür
Mardin'in büyükşehir statüsüne kavuşmasıyla köy tüzel kişiliği adına kayıtlı kilise, manastır ve mezarlıkların hazineye devredilmesine karşın itiraz eden Süryaniler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın desteği ile yeniden tapularının vakıflarına devredilmesini sevinçle karşıladılar. 
Midyat Süryani Kültür Derneği Başkanı Ayhan Gürkan, “Biz bir yanlışlıktan veya kanun boşluğundan dolayı bu hadisenin yaşandığına inanıyoruz. Biz devletin bunu yapacağına inanıyorduk. Bu tüm dünyada ki Süryaniler için sevinç mutluluk haberi oldu. Bu konuda emeği geçen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm emek verenlere teşekkür ediyoruz. 50’ye yakın manastır, kilise tapusu Mor Gabriel Manastırına teslim edildi. Kalan parçalarında biran önce geri iade edileceğine inancımız tamdır. Bu sevinci bize yaşatan herkese teşekkürlerimizi iletiyoruz. Adalet yerini buldu ve bu tür sevinçli haberleri her zaman yaşayacağız ”dedi. (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.