SON DAKİKA
Hava Durumu

Taksim'e izin yok

İstanbul Valisi Mutlu, 1 Mayıs Tertip Komitesi'ne, Taksim'de 1 Mayıs'ta mitinge izin veremeyeceklerini bir kez daha aktardıklarını bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 25.04.2013 19:42
Haber Güncellenme Tarihi: 25.04.2013 20:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İstanbul Valisi Mutlu, 1 Mayıs Tertip Komitesi'ne, Taksim'de 1 Mayıs'ta mitinge izin veremeyeceklerini bir kez daha aktardıklarını bildirdi.


 
 

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, KESK, DİSK, Türk-İş ve Türk Tabipleri Birliği'nden oluşan " 1 MayısTertip Komitesi" ile Valilikte gerçekleştirilen görüşmenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, birkaç gün önce de komite yetkilileriyle bir araya geldiklerini hatırlattı.

Geçen toplantıda komite yetkililerine aktarılan hususların, bugün de dile getirildiğini belirten Mutlu,Taksim Meydanı'ndaki mevcut şartlar itibarıyla mitingin güvenliğiyle ilgili fiziki koşulların oluşturduğu sıkıntıların detaylı şekilde paylaşıldığını söyledi.

Vali Mutlu, ''1 Mayıs Tertip Komitesi'ne Kazlıçeşme başta olmak üzere İstanbul'un farklı meydanlarında bu mitingin tertip edilmesi ve 1 Mayıs'ın anlamına uygun kutlanması için her türlü işbirliği konusunda tekliflerimizi ifade ettik'' şeklinde konuştu.

Tespit ettikleri hususları komite yetkilileriyle bir kez daha paylaştıklarını belirten Vali Mutlu, ''Kendilerine 1 Mayıs'ta bu şartlarda böyle bir mitingin tertip edilmesine müsaade edemeyeceğimizi bir kez daha açıklamış olduk. Sürecin bundan sonraki bölümünde yeni bir miting alanıyla ilgili müracaatlarının olmasını bekliyoruz'' değerlendirmesinde bulundu

Taksim Meydanı'nda çelenk ve anma seremonisine müsaade edeceklerini belirten Vali Mutlu, ''Bunun dışındaki tedbirlerimizi de mevcut gelişmelere göre emniyet teşkilatımız takip edecek, buna uygun planlamalarını da yapacaklar'' dedi.

Vali Mutlu, şöyle devam etti:

''Aldığımız karar, İstanbul için emekçiler için insanlarımızın güvenliği için doğru bir karardır. İstanbul'da 1 Mayıs'ın huzurlu, güvenli bir ortamda geçmesini yürekten temenni ediyorum.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.