SON DAKİKA
Hava Durumu

Talihsiz talihlinin avukatı konuştu

21,7 milyon TL'lik ikramiyenin kendisine çıktığını savunan kişinin avukatı Balcı, ''MP'den olumsuz yanıt gelmesi halinde şahsın, dava açmak

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2012 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2012 16:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
21,7 milyon TL'lik ikramiyenin kendisine çıktığını savunan kişinin avukatı Balcı, ''MP'den olumsuz yanıt gelmesi halinde şahsın, dava açmak için 324 bin lira ödemesi lazım'' dedi.



Balcı, bugün İzmir Adliyesi'ne gelerek ikramiyenin ödenmesi için dava açılması durumunda mahkeme masraflarının ne kadar tutacağını hesaplattı.

Burada gazetecilere açıklamalarda bulunan Balcı, konuya dair hukuki ve teknik çalışmaları henüz tamamlamadıklarını belirterek, Milli Piyango İdaresi'ne (MP) yaptıkları başvuruya yanıt beklediklerini, yanıta göre hukuki olarak hangi noktadan hareket edeceklerine dair yol haritası çizeceklerini söyledi.

Dava masrafları noktasında bir adli yardım müessesesi mekanizması bulunduğunu, ilgilinin harç ödemeden ya da en düşük masraflarla yargılama sürecine girme şansı ve hakkı olup olmadığını araştıracaklarını söyledi.

Yılbaşından sonraki hafta kuponu Avrupa'da bir laboratuvarda inceleteceklerini ifade eden Balcı, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bizim kendi içimizdeki değerlendirmelerimizde, geçerli ve hukuken kabul görebilecek bir belge olduğu noktasında ikna olmalıyız, şu anda bu çalışmayı yapıyoruz. Bu belgeyi siz de gördüğünüzde ''tamam, bu belge geçerli'' demezsiniz. Pamukla kağıt arası, lime lime bir evraktan söz ediyoruz. Özellikle dört köşe itibariyle lime lime olmuş halde. Ezilmiş, çok katlı, buruşmuş, iç içe girmiş bir evraktan bahsediyoruz.

Bu evrak, ağır tahrip edilmiş evrak sınıfına daha yakın ve evrakın el değiştirilebilirlik özelliği çok zayıf. Bu nedenle de hemen incelenmesi, birden fazla el değiştirmesi konularında çekincelerimiz var. Kuponun el değiştirilebilir nitelikte olmaması nedeniyle MP İdaresi'ne henüz göndermedik. Bütün donelerin pozitif olması halinde teslim edeceğiz. Evrakın bir kazaya uğramasını istemiyoruz.''

Balcı, MP İdaresi'nin yönetmelikteki açık hükümlerine göre kuponda, çekilen sayılar, barkod, güvenlik numarası, çekiliş tarihi ve seri numarasının açık şekilde görülmek durumunda olduğunu, bu bulgulara fiziki, kimyasal ve hukuki donelerle net olarak ulaştıklarında hukuki sürece devam edeceklerini ifade etti.

Kuponu annesi yıkamış

Kupon sahibinin psikolojik destek aldığı yönündeki iddialara ilişkin soruya Balcı, ''Ciddi bir sıkıntı var. Bir taraftan hukuki süreci değerlendirirken diğer taraftan da bunu kontrol etmeye çalışıyoruz. Talihli neredeyse kahretmiş bir noktada, (bu neden benim başıma geldi) deme noktasında'' diye konuştu.

Balcı, kupon sahibinin bekar olduğunu, kuponu annesinin yıkadığını, ailenin gelir düzeyinin ''ihtiyaç sahibi'' şeklinde tanımlanabileceğini söyledi.

Şakir Balcı, dünyada böyle bir örneğin yaşanıp yaşanmadığı yönündeki soruya karşılık da ''Bu boyutta ağır bir vakanın MP İdaresi için ilk olacağını tahmin ediyorum'' dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.