SON DAKİKA
Hava Durumu

'Taş Ocağı İstemiyoruz'

Bursa'nın Orhangazi ilçesine bağlı Yeniköy Beldesi'ne yapılması planlanan bazalt taş ocağının, binlerce çam ağacını ve içme suyu kaynakl

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2013 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2013 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Taş Ocağı İstemiyoruz'
Bursa'nın Orhangazi ilçesine bağlı Yeniköy Beldesi'ne yapılması planlanan bazalt taş ocağının, binlerce çam ağacını ve içme suyu kaynaklarını yok edeceğini iddia eden yöre sakinleri, eylem yaparak duruma tepki gösterdi. 

Belde sakinleri taş ocağının yapılacağı yerde basın açıklaması yaparak tepkilerini dile getirdi. 100'e yakın vatandaş, açılmak istenen taş ocağının içme su kaynaklarına 500 metre mesafede olduğunu ifade ederek, taş ocağı yüzünden içme suyu kaynaklarının ve tarım arazilerinin yok olabileceğini kaydetti. Taş ocağının açılması için arazilerinden 10 dönüm çam ağacının kesildiğini öne süren belde sakinleri, taş ocağının 300 metre üzerinde İstanbul’dan kalkan ve inen yolcu uçaklarına yön veren radar istasyonu olduğunu belirtti.

"İÇME SUYUMUZ ZARAR GÖRECEK" İDDİASI
Taş ocağı yapılmak istenen yerde açıklama yapan Yeniköy Belediye Başkanı İsmail Akoğlu, bazalt madeni ocağına karşı olduklarını vurguladı. Akoğlu, ruhsatı daha önce alınan ve Bursa Valiliği’nin ‘ÇED Raporu’na gerek yok’ kararı açıkladığı ‘Bazalt Ocağı, Kırma ve Eleme Tesisleri’nin 390 bin ton kapasiteli olduğunu belirtti. Tesis için çalışmaların hızla sürdürdüğünü kaydeden Akoğlu, "Bu işletme beldemizin oksijen kaynağı olan, ellerimizle diktiğimiz binlerce çam ağacını ve beldemizin içme suyu kaynağını yok edecek bir tehdittir. Eğer biz bu ocağın açılmasına göz yumarsak Yeniköy’deki en büyük doğal zenginliğimiz ve içme suyumuzu kaybetmiş olacağız. Daha önemlisi bu işletme beldemizin doğal yapısını bozulacak, burası yaşanmaz hale getirecektir" dedi.
Beldede tek geçim kaynaklarının zeytin olduğunu söyleyen belde sakinleri, yetkililerden yardım istedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.