SON DAKİKA
Hava Durumu

“Tele 1’in parasını Akın İpek verdi”

Gazeteci Cüneyt Özdemir’in “Tele 1 Televizyonunun arkasında kimler var” sorusu bir anda ortalığı toz duman etti. Soruya cevap veremeyen Merdan Yanardağ, Özdemir’e hakaretler yağdırırken,  tartışmaya katılan Yurt Gazetesi Sahibi Durdu Özbolat, Merdan Yanardağ'ın "TELE 1'i kendisinden çalınan paralarla mı yoksa FETÖ'cü Akın İpek'ten alınan paralarla mı kurulduğunu" sorguladı. Mete Yarar ise Yanardağ’ın PKK’ya operasyonlara giden askerlerin ismini verdiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2020 21:27
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2020 21:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
“Tele 1’in parasını Akın İpek verdi”

Gazeteci Cüneyt Özdemir'in YouTube kanalından CHP'yi eleştirmesi üzerine, TELE 1 Televizyonu'nun sahibi Merdan Yanardağ, ağır hakaretlerle Cüneyt Özdemir’i hedef adı. Hakaretlerin ardından Cüneyt Özdemir, Merdan Yanardağ'a, "FETÖ" iddialarını hatırlatarak, "TELE 1 televizyonunu nasıl kurdun, kaynağı nereden buldun ve nasıl finanse ediyorsun? Bu kanalın arkasında kim ya da kimler var?" sorularını yöneltti.

CEVAP VERMEK YERİNE HAKARET ETTİ

Hakkındaki iddialar ve sorulara yanıt vermek yerine Cüneyt Özdemir’e ağır hakaret ve tehditler savuran Merdan Yanardağ, Cüneyt Özdemir hakkında, "FETÖ yanaşması", "korkak bir soytarı", "tam bir cahil" ifadelerini kullandı. Bunun üzerine sosyal medya hesabından bir mesaj yayımlayan Özdemir, "30 yıldır gazetecilik yapıyorum her türlü farklı görüşte insan ile polemik yaparız, tartışırız, konuşuruz, anlaşırız anlaşamayız.... Ama bir prensibim var dolandırıcılar ve kriminal insanlarla asla polemiğe girmem. Birilerinin damarına basınca panik halde saldırırlarsa anlarım." ifadesini kullandı.

YURT GAZETESİ SAHİBİ TOPA GİRDİ

Tartışma sosyal medyaya da taşarken topa Yurt Gazetesi’nin sahibi ve CHP eski Milletvekili Durdu Özbolat da katıldı. Çok sert ifadelerle Merdan Yanardağ’u hedef alan Özbolat, "Ben Yurt Gazetesi’ni evimi, otelimi, özel okulumu enerji hisselerimi satıp 25 milyon dolar harcayarak kurdum" diyerek, Yanardağ'ın da TELE 1'in kaynağının ne olduğunu açıklaması gerektiğini belirtti. Merdan Yanardağ'ın televizyonunu ve gazetesini "batırıp gittiğini" dile getiren Özbolat, "Borçlarla boğuşan biz mi dolandırıcıyız yoksa batırdığı gazetenin arkasından “maaş gaspçısı” diye konuşanlar mı dolandırıcı?" sorusunu yöneltti.

YURT GAZETESİ BOMBALADI

Yurt Gazetesi’nde yapılan açıklamada Merdan Yanardağ’ın Yurt Gazetesi’ndeki dönemine ait çok ciddi iddialara yer yerildi. İşte o iddialar; “Merdan Yanardağ kadrosunu kurarken yakınlarını yüksek maaşlarla işe almaya başlamıştır. TV’nin başına geçen Yanardağ ise gazeteyi görünce TV’yi boşlamıştır. Günde 80 bin adet basılan gazetenin satışı 15 – 20 bin olsa da tirajın yüksek görünmesi için gazete alındığını Özbolat öğrenmiştir. Yaklaşık 30 – 35 bin gazete hurdaya, gelirleri de başkalarına gitmiştir. Daha sonra cezaevine girip çıkan Merdan Yanardağ, tekrar Özbolat’ın yanına gelmiş, gazete ve TV’nin başına geçmiştir. Gazete çalışanlarının bir kısmının sendikalı olmak istemesi üzerine Merdan Yanardağ bu duruma olumsuz bakmış, Özbolat ise sendikaya evet diyeceklerini açıklamıştır. Özbolat’ın gazete dağıtımını Yay-Sat’a aktarması üzerine sendika imzası günü Yanardağ 24 saat içinde işten ayrılmıştır. Giderken yazarları da çağırmış, internet şifrelerini de alarak gazetenin çıkmaması için elinden geleni yapmıştır.”

AKIN İPEK DESTEĞİYLE KURULDU

Yurt Gazetesi’nde yayımlanan açıklamada Tele 1’in FETÖ firarisi Akın İpek’in desteğiyle kurulduğu da iddia edilirken, “Şu an Merdan Yanardağ’ın başında olduğu abc gazetesi ve Barış TV 15 Temmuz ertesinde kapatılmıştır. Zira Akın İpek’ten para aldıkları ortadadır. Tele 1 Akın İpek’in desteğiyle kurulmuş bir kanaldır, bizim böyle kaynaklarımızın olmadığı ise açıktır. ABC ve Tele1 17 Haziran 2020'de kapatıldıktan sonra nasıl açıldı? Her yerden baskı olduğunu, kaynağın olmadığını söylerken kapatılan kanalını ve gazeteni nasıl ve hangi yollarla açtırabildin?” Durdu Özbolat, Yanardağ’ın yayın grubunun içini boşalttığını, yakınlarını yüksek maaşlarla işe aldığını ve kendisini büyük zarara uğrattığını da yazdı.

İKİ TARAFTA KİRLİ ÇAMAŞIRLARINI ORTAYA DÖKTÜ

Hedefteki isim Yanardağ ise Özbolat’a iktidara muhbirlik yapmakla suçlarken, çalışanların haklarını ve maaşlarını ödemediğini öne sürdü. Yanardağ, sosyal medya hesaplarından “Yurt gazetesini batıran, çalışanlarının paralarını gasp eden D. Özbolat, şimdi de iktidarın muhbirliğe soyunmuş. Aklınca Akın İpek ve Fetö'ye bağlamaya kalkıyor. Biz onlarla savaştık ve hapis yattık muhbir bozuntusu yalancı. Göz kırptıkların bile inanmadı buna. Durdu Özpolat adlı emek hırsızı, benim Fetöcü Akın İpek'ten para almış olabileceğimi iddia ediyor. Muhbirin aşağılığına ve yalana bakar mısınız? Ben FETÖ ile göğüs göğüse savaştığım için Ergenekon kumpasından hapis yattım. Muhbir iktidara "hadi" diyor. Amacı borçlarını ödememek” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.