SON DAKİKA
Hava Durumu

Terör örgütü PKK'ya mayıs ayında ağır darbe vuruldu

Türkiye'nin barış ve huzurunu sağlamak amacıyla terör örgütü PKK'ya kar kış demeden ağır darbe indiren güvenlik güçleri, teröristlere bahar

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2017 17:55
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2017 18:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Terör örgütü PKK'ya mayıs ayında ağır darbe vuruldu
Türkiye'nin barış ve huzurunu sağlamak amacıyla terör örgütü PKK'ya kar kış demeden ağır darbe indiren güvenlik güçleri, teröristlere baharda da göz açtırmadı.

Ülke genelinde barış ve huzur ortamını bozmayı hedefleyen, çocuk, genç ve yaşlı ayırt etmeksizin saldırılar gerçekleştiren terör örgütü PKK mensuplarına karşı Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) personeli başta olmak üzere tüm güvenlik güçleri kararlı mücadelesini sürdürüyor.


Şehir merkezi ya da kırsal demeden gece gündüz PKK'lı teröristlerin peşini bırakmayan, haftalarca arazide kalan güvenlik güçleri, kış üslenmesinden çıkmaya çalıştığı belirtilen terör örgütüne yönelik ilkbaharda da yoğun operasyonlar gerçekleştirdi.


Mart ve nisan aylarındaki yoğun operasyonlar, mayısta da devam etti. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kış mevsiminde olduğu gibi ilkbaharda da kararlılıkla yürütülen operasyonlarla bölücü terör örgütü PKK'ya ağır darbe vuruldu.



274 terörist etkisiz hale getirildi

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, terör örgütü PKK mensuplarının 1-31 Mayıs'taki saldırılarında 13 güvenlik görevlisi şehit oldu. Bir vatandaşın yaşamını yitirdiği terör saldırılarında, bir kişi de yaralandı. Operasyon ve terör saldırılarında yaralanan 46 güvenlik görevlisi tedavi altına alındı.


Güvenlik güçleri, ülkenin barış ve huzurunu bozmaya yönelik hain saldırılar düzenleyen terör örgütü PKK'ya yurt içi ve dışında hava ve kara operasyonlarıyla karşılık verdi.


Kış boyunca örgüte büyük darbe vuran güvenlik güçleri, mayısta yurt içi ve dışında düzenlediği operasyonlarda 274 teröristi etkisiz hale getirdi.


PKK ve örgütün gençlik yapılanmasına yönelik pek çok ilde mayıstaki operasyonlarda, aralarında HDP ve DBP'li yöneticilerin de yer aldığı 423 zanlı gözaltına alındı. Zanlılardan aralarında HDP Siirt Milletvekili Besime Konca'nın da yer aldığı 146'sı tutuklandı.



PKK günden güne eriyor

İçişleri Bakanlığı verilerine göre, bölücü terör örgütü PKK'ya 2016'nın ilk 4 ayında 415 terörist katılırken, bu yılın aynı döneminde sayı yüzde 90 düşüşle 41 oldu.


Her geçen gün kan kaybeden örgütten bu yılın ilk 4 ayında kaçan 229 terörist devletin adaletine sığındı.


Geçen yıl ocakta 152, şubatta 124, martta 80, nisanda 59 kişi örgüte katılırken, bu yıl ocakta 11, şubatta 12, martta 10 ve nisanda 8 kişi PKK safına geçti.



Mehmetçik, İncebel, Kato ve Tendürek'te destan yazdı

TSK tarafından Şırnak İncebel Dağları'nda 19 Nisan'da başlatılan Şehit Jandarma Binbaşı Ahmet Karaman-2 Operasyonu mayıs ayında da sürdürüldü.


Şırnak'ta Beytüşşebap 8. Jandarma Komando Alay Komutanlığınca İncebel Dağları ve Kato bölgesinde, 41 gündür yürütülen operasyonlarda, 676 silah, 342 bin 142 mühimmat, 5 tondan fazla amonyum nitrat patlayıcı madde ile 75 tonu aşkın yiyecek ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.


Bölgede imha edilen mağaraların terör örgütünün Türkiye'deki ana silah ve mühimmat deposu olduğu belirtildi.


Güvenlik güçlerince Tendürek bölgesinde yürütülen operasyonlarda ise 2 günde 29 terörist etkisiz hale getirildi.


TSK'nın, karakol ve üs bölgelerine saldırı hazırlığında olduğu belirlenen teröristlere yönelik Irak'ın kuzeyindeki Metina, Zap, Avaşin-Basyan ve Gara bölgelerine yönelik düzenlediği hava harekatları da sürüyor.



Sözde sorumlular etkisiz hale getirildi

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde 2 metreyi aşkın kar ve zorlu arazi koşullarının yaşandığı kış mevsiminde olduğu gibi ilkbaharın son ayı mayısta da kararlılıkla yürütülen operasyonlarda, terör örgütü PKK'nın birçok sözde sorumlusu da etkisiz hale getirildi.


Güvenlik güçlerince Pülümür ilçesi Kızılmescit bölgesinde etkisiz hale getirilen 7 teröristten birinin İçişleri Bakanlığının "aranan teröristler" listesinde turuncu kategoride yer alan "Roni" kod adlı Mehmet Füdeyil Aydın olduğu belirlendi.


Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi Tendürek Dağı kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda etkisiz hale getirilen 9 terör örgütü PKK mensubundan birinin sözde "Tendürek Dağı Kuzeyi Diyadin bölge sorumlusu" olduğu bildirildi.


Tunceli'nin Ovacık ilçesinde güvenlik güçleri ile bir grup terörist arasında çıkan çatışmada, M-16 silahıyla ölü ele geçirilen Suriye uyruklu teröristin, PKK'nın sözde Ovacık özel güç sorumlusu "Ruhat Diyar" kod adlı terörist olduğu tespit edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.