SON DAKİKA
Hava Durumu

Teröristin ölümüne CHP’liler ağıt yakıyor

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı oruçluyken İstanbul Adliyesi’nde şehit eden DHKP-C’li teröristleri adliyeye soktuğu için tutuklanan ve örgütün talimatıyla ölüm orucuna yatan Avukat Ebru Timtik, 238. günde öldü. Teröristlerin avukatlığını yapan ve Savcı Kiraz’ın şehit edilmesinde rol alan terörist Ebru Timtik’in açlıktan ölmesinin ardından Başta CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu olmak üzere CHP’liler adeta ağıt yakarken, Atatürk’ün kurduğu partinin bir kez daha düştüğü durum gözler önüne serildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.08.2020 20:57
Haber Güncellenme Tarihi: 28.08.2020 20:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Teröristin ölümüne CHP’liler ağıt yakıyor

DHKP-C isimli terör örgütü mensubu ve aynı zamanda örgütün teröristlerinin avukatı olan Avukat Ebru Timtik, örgütün emriyle başladığı ölüm orucunun 238. gününde öldü. Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın İstanbul Adliyesi’nde vahşice şehit edilmesinin ardından düzenlenen operasyonda gözaltına alınan ve ardından tutuklanan Avukat Ebru Timtik’in, terör örgütünün verdiği talimatla ölüm orucuna başlamıştı. Adil yargılama isteği adı altında teröristlere özgürlük talep eden DHKP-C’nin yıkıcı eylemlerine CHP’nin özellikle İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun desteği biliniyor.

 TERÖRİSTLERİN AVUKATI

Çok sayıda DHKP-C'li teröristin avukatlığını yaptığı belirlenen Timtik, 2019'da düzenlenen operasyonla tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. İstanbul 37. Ağır Ceza Mahkemenin gerekçeli kararında, Halkın Hukuk Bürosu'nda avukat olarak çalışan Ebru Timtik "Yakalanan örgüt mensuplarına örgüt talimatlarını ilettiği, örgütle arasındaki irtibatı sağladığı, kuryelik yaptığı" ifadelerine yer verildi. 'Örgüt üyeliği' suçundan Ebru Timtik 13 yıl 6 ay, hapse mahkûm edilmişti.

BARO’DAN SKANDAL TÖREN

Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin varlığına ve Türk milletinin canına kast eden terör örgütü DHKP-C’nin üyesi Ebru Timtik’in ölümünün ardından İstanbul Barosu önünde bir anma töreni düzenlendi. Skandal törene katılan isimler damga vurdu. Bu isimlerin başında, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun bulunması dikkati çekti. Anma töreninde Kaftancıoğlu'nun yanı sıra CHP Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, HDP’li gazeteci Ahmet Şık da yer aldı. Törende bir de saygı duruşu skandalı yaşandı. Törene katılanlar Timtik anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunması büyük tepki aldı. Sosyal medyadan örgütün avukat yapılanması içerisinde yer alan Ebru Timtik’i savunan CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, gazeteci yazar Yılmaz Özdil ve gazeteci Merdan Yanardağ'ın paylaşımları tepki çekti. Tmitik için ağıt yakanlardan biri de FETÖ’cü terörist Can Dündar oldu.

BURSA CHP’DEN TERÖRİSTE AĞIT

Terörist DHKP-C’nin avukatlığını yapan Ebru Timtik’in aynı örgütün emriyle açlıktan öldürülmesinin ardından CHP ve bir çok terör örgütü mensubu devleti hedef alıp, teröriste ağıt yaktı. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu cumhuriyeti yıkmak için faaliyet gösteren terör örgütünün mensubunun ölmesinin sorumlusunu devlet olarak gösteren CHP’li bir çok isim teröriste sahip çıktı. Bursa’da da CHP Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz, İlçe Kadın Kolları Başkanı Ece Aktan, bir önceki il başkanı Hüseyin Akkuş gibi isimler ölen teröristin ardından devleti hedef alıp, ağıt yaktıkları gözlendi.

SALMAN VE AKTAŞ’TAN ONURLU PAYLAŞIMLAR 

Türk milletinin kanıyla canıyla kurup bugünlere getirdiği devletini yıkmaya, milletin geleceğini karartmaya yönelik yıkıcı faaliyetlerde bulunan DHKP-C’nin avukatının örgütün talimatıyla açlıktan öldürülmesinin ardından CHP ve sol kanatın devleti hedef almasıyla birlikte bu kez karşılarında yerli ve milli adamların dik duruşunu buldular. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, AK Parti Bursa l Başkanı Ayhan Salman, Mudanya İlçe Başkanı Avukat İnci Söğütlü ve bir çok AK Partili yönetici Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz’ı sosyal medyalarından yayımladıkları mesajlarla andı. Devleti ve milleti hedef alan kesimlere net bir mesaj veren AK Partili yöneticiler teröristlere sahip çıkanlara karşı millete ve devlete sahip çıkarken, meydanın teröristlerle terörist sevicilere bırakılmayacağını net bir şekilde ortaya koydu. 

GÖZÜ DÖNMÜŞ KATİL SÜRÜSÜ: DHKP-C

Türk milletini ve Türk devletini hedef alan terör örgütleri arasında acımasızlığı ve ölümden beslenmesiyle tanınan DHKP-C, son yıllarda devletin sert tedbirleri sonucu eylem yapamaz hale gelince, bu kez kendi üyelerini öldürerek provokasyon yapma peşine düştü. Kendi üyelerine verdiği emirlerle açlıktan öldüren ve cenazelerde provokasyon yapmaya kalkan DHKP-C, aynı yöntemde daha önce de Grup Yorum üyesi Helin Bölek ve İbrahim Gökçek isimli teröristleri ölüm orucuna yatırarak açlıktan öldürmüştü. Cinayetlerine adil yargılama talebi maskesi takan gözü dönmüş katil sürüsü DHKP-C, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ı bir Ramazan günü oruçluyken İstanbul Adliyesi’ndeki odasında kalleşçe şehit etmişti.

Alpaslan YILDIZ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.