SON DAKİKA
Hava Durumu

Ticaret hayatında yeni dönem

Başbakan Yardımcısı Babacan, Türk ticaret hayatında yeni bir dönemi başlatan "E-Rapor Sistemi"nin dünyada ilk ve tek olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2013 18:42
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2013 19:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başbakan Yardımcısı Babacan, Türk ticaret hayatında yeni bir dönemi başlatan "E-Rapor Sistemi"nin dünyada ilk ve tek olduğunu söyledi.



Kredi Kayıt Bürosu'nun (KKB) Ataşehir'deki yeni binasının açılışı ile çek ve risk raporlarının elektronik ortama taşındığı ''E-Rapor Sistemi''nin tanıtımında konuşan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, aslında bir bina ve bir elektronik raporlama sisteminin hizmete açılışından bahsedilse de işin özünde Türk ticaret hayatı için bugünden itibaren yepyeni bir dönem başladığını belirtti.

Sistemdeki bilgilerin bundan sonra çek alan, senet alan ya da herhangi bir şekilde birbirine kredi açan şirketlerin, müteşebbislerin işine çok çok kolaylaştıracağını ifade eden Babacan, şunları aktardı:

''Diyelim ki A kişisi B kişisinin çekini ya da senetini alacak ya da bir şekilde vadeli mal verecek. A kişisi diyecek ki, borçlanacak kişiye ben seni nereden tanıyayım? Sen borcunu öder misin? Ödemez misin?

Çeki verecek kişi, B şahsı da diyecek ki A şahsına, sen beni incele. Nereden incele? Ben sana şu anda izin veriyorum. Cep telefonu ile ya da internet üzerinden ya da bana bir adres göster, cep numarası göster. Benim bilgilerim dakikalar içerinde, ihtiyatlı konuşuyorum belki de saniyeler içerisinde sana ulaşacak. Sen benim kredi sicilime bak. Bana kredi verecek misin? Çeki mi alacak mısın? Almayacak mısın? Ona göre karar ver. Sistemin özü bu.''

''Kurulmuş olan sistem dünyada ilk ve tek''

Babacan otokontrol mekanizmasının çok çok olumlu sonuçlar getireceğine inandiğini belirterek, "Kurulmuş olan sistem arkadaşların verdiği bilgiye göre dünyada ilk ve tek. Bizim bankacılık sistemimizin, Merkez Bankamızın teknoloji altyapısı artık dünyada dillere destan" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.