SON DAKİKA
Hava Durumu

Timbox buluşu patent ile koruma altında

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) geleneksel olarak düzenlediği Ekonomiye Değer Katanlar Ödülleri’nde ödüle layık görülen Bursalı giriş

Haber Giriş Tarihi: 02.01.2015 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 02.01.2015 16:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) geleneksel olarak düzenlediği Ekonomiye Değer Katanlar Ödülleri’nde ödüle layık görülen Bursalı girişimci Evren Yurttaş’ın buluşu ‘Trimbox’ isimli cihaz, Erdem Kaya Patent Danışmanlık firması tarafından koruma altına alındı.
Trimbox’a patent aldıklarını söyleyen Evren Yurttaş, “Buluşumun patentlenmesi konusunda Edem Kaya Patent araştırma ve tescil sürecinde bizi doğru yönlendirdi. Bizi anlayan, konusunda uzman bir ekiple başarılı bir çalışma gerçekleştirdik. Patent sürecinde sizi anlayan ve buna göre doğru bir yol haritası sunan partner çok önemli” dedi.
Ürettiği Trimbox cihazı sayesinde elektrik şebekelerinde sık sık yaşanan yüksek gerilimi yok ederek, ev, iş yeri ve fabrikalarda elektronik cihazları koruma altına almayı başaran buluşun patent süreçleri Erdem Kaya Patent’in uzman ekibi tarafından titizlikle yürütüldü.
Dünyada ilk ve tek olan patentli buluşu hakkında açıklamada buluna Erdem Kaya, “Bursa’dan önemli bir boşluğu dolduracağına inandığım trimbox buluşunun çıkmış olması mutluluk verici. Buluş ile ilgili tüm patent süreçleri şirketimiz tarafından yürütülmektedir. Dileğimiz bu buluş girişimcilerimize örnek olsun ve daha çok sayıda buluşlar Bursa’dan çıksın. Bizim en önemli sorumluluğumuz bu süreçte doğru çözümler sunan bir çözüm ortağı olmaktır” dedi.
Ayrıca sektöre ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kaya, "Dünyada yılda 2 milyondan fazla patent başvurusu olurken, burada ülkemizin payı her geçen yıl artsa da hala binde ikiler civarında. O zaman bu patentlerdeki eşsiz bilgi hazinesinden faydalanmamamız için hiçbir sebep yok. İşin daha da güzeli, bu verilerin çok büyük bir kısmına ücretsiz erişim imkanımız mevcut. Dolayısıyla, bir Ar-Ge sürecinin daha en başında mutlaka bir patent araştırması yapılmalı. Bu araştırma sayesine, var olan bir şeyi yeniden bulma ya da başkası adına patentli bir projeye emek ve para harcama riski kalmayacaktır. Ayrıca bu araştırmadan çok değerli yeni fikirler edinecek, belki de Ar-Ge sürecinizi tamamen değiştireceksiniz. Hedefe dönük böyle bir Ar-Ge süreci de mutlaka inovatif ürünler ve güçlü patentler gibi meyveler verecektir. Tıpkı Trimbox’ta olduğu gibi. Sonuçta, patent araştırmalarıyla başlayan ve güçlü patentlerle taçlandırılan Ar-Ge süreçleriyle ülkemiz emek yoğun ekonomiden bilgi yoğun ekonomiye geçişini tamamlayacak, Türkiye-2023 hedeflerini de tutturması hiç de zor olmayacaktır. Buna paralel olarak, özellikle yeni ürünler üretecek firmalara mutlaka kapsamlı patent ihlal tahlili çalışmalarını yaptırmalarını da önemle tavsiye ediyorum. Böyle bir çalışma, belki binlerce patentten oluşan bir mayın tarlasında olabilecek en güvenli yolu görmenizi sağlayacaktır“ diye konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.