SON DAKİKA
Hava Durumu

TKDK’dan Bursa tarımına rekor destek!

Son yıllarda önemi daha da anlaşılan tarım ve kırsal kalkınma alanına önemli katkılar sağlayan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu, bu yıl Bursa tarımına tüm zamanların en büyük desteğini sağlıyor. 

Haber Giriş Tarihi: 22.04.2021 21:15
Haber Güncellenme Tarihi: 22.04.2021 22:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
TKDK’dan Bursa tarımına rekor destek!

Bursa’da bugüne kadar IPARD I (2013-2016)  ve IPARD II programları süresince; toplam 348 projeye 171.4 Milyon TL hibe desteği sağlanırken, TKDK 2021’de ise tüm zamanların toplamından fazla olarak tam 202 milyon lira hibe desteği verecek.



TKDK Bursa'da 10. Başvuru çağrısını sene başında yaptı. Bu yıl TKDK’ya "et, süt ve meyve-sebze işleme-pazarlama" “hayvancılık” sektörlerinden rekor düzeyde başvuru yapılırken, bu başvuruların toplam bedeli 470 milyon liraya ulaştı. TKDK, bu yıl tam 202 milyon lira hibe sağlayacağını açıkladı.  


BURSA İKİNCİ SIRAYI ALIYOR
Bu yılki desteklemelerle ilgili açıklama yapan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Bursa İl Koordinatörü Bilal Tunç, "Hayvansal üretim sektörü ve işleme-pazarlama sektörü için hibe desteği vereceğimizi duyurduk. Bu kapsamda pandemi şartları altında, vatandaşımızın mağdur olmaması için başvuru sürelerini de uzattık. Bu ay içerisinde başvurusu sürecini tamamladığımız çağrı ilanı kapsamında hem genel olarak Türkiye’de, hem de Bursa'da pandemiye rağmen rekor düzeyde proje başvurusu aldık. Sanayi ve tarım kenti olan Bursa; özellikle işleme-pazarlama sektöründe en yoğun talebin olduğu şehirler arasında ikinci sırada yer aldı" diye konuştu.


TOPLAM 82 PROJE BAŞVURUSU YAPILDI
Tunç, “TKDK’nın 10. Çağrı İlanı Başvuru döneminde işleme-pazarlama sektörü içerisinde toplam 59 adet proje başvurusu aldık. Bu projelerin Toplam Uygun Harcamaları 407 Milyon TL, Kurumumuzdan destek talebi yaklaşık 164 Milyon TL’dir. “Hayvancılık” sektöründen 23 adet proje başvurusu kabul ettik. Bu projelerin Toplam Uygun Harcama tutarı 63.5 Milyon TL olup, Kurumumuzdan talep edilen destek miktarı 33 Milyon TL’dir.  İl Koordinatörlüğü olarak bütün sektörlerden başvurusunu kabul ettiğimiz Toplam 80 Proje ile Başvuru Çağrı Dönemini kapattık. Başvurusunu kabul ettiğimiz bütün projelerin Uygun Harcama Bedelleri 470 Milyon TL olup, kurumumuzdan Bursa ili için Talep edilen toplam hibe tutarı yaklaşık 202 Milyon TL’dir” ifadelerini kullandı. 


VATANDAŞIN ÖNÜNDEKİ ENGELLER KALKTI
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Bursa İl Koordinatörü Bilal Tunç, tüm yılların toplamında 100 milyon daha fazla kaynağın Bursa’ya getirdiklerinin altını çizerken, Ankara’yı ikna etme noktasında da önemli bir mücadele verdiklerinin altını çizdi. Vatandaşların önündeki tüm engelleri kaldırdıklarını ve 7/24 kapılarını açtıklarını anlatan Tunç, danışman ve başvuru sahiplerinin kuruma olan küskünlüklerinin giderildiğini, Tarım İl Müdürlüğü’ne gidecek bazı projeleri re geri döndürdüklerini anlattı. Tunç, bu adımların atılmasıyla birlikte Bursa’nın TKDK olarak önemli bir mesafe kaydettiğini bunun tarım ve kırsal kalkınmaya pozitif olarak yansıyacağını aktardı. Tunç, projelerin hibe ödemelerinin de bu yıl yapılacağının altını çizdi.


İŞTE O PROJELER
TKDK’nın desteği ile yapılacak olan projeler çerçevesinde Bursa’ya 47 adet Meyve-Sebze İşleme ve Soğuk Hava Deposu, 3 adet Süt İşleme, 5 adet Süt Toplama,1 adet Kırmızı Et Kesimhane, 1 adet Su Ürünleri İşleme, 9 Süt Hayvancılığı, 13 Besi Hayvancılığı, 1 adet Hindi Kümesi projesi kazandırılmış olacak. 


(Deniz AKIN)


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.