SON DAKİKA
Hava Durumu

TOKİ'den ev almak için sabahladılar

TOKİ tarafından Bursa’nın İnegöl ilçesinde yapılan bin 244 konuttan satılamayan 18 daireyi almak isteyen vatandaşlar bir gün önceden banka önünde

Haber Giriş Tarihi: 04.12.2014 15:59
Haber Güncellenme Tarihi: 04.12.2014 16:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
TOKİ'den ev almak için sabahladılar
TOKİ tarafından Bursa’nın İnegöl ilçesinde yapılan bin 244 konuttan satılamayan 18 daireyi almak isteyen vatandaşlar bir gün önceden banka önünde kuyruğa girdi. Bir gün boyunca sıra bekleyen 50 kadar vatandaş, Türkiye genelinden de başvurular olduğu için İnegöl'den sadece 2 kişinin ev sahibi olabileceğini öğrenince büyük şok yaşadı.

 

İnegöl’de Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Baykoca Mahallesi'ne yapılan bin 244 konuttan satılamayan 18'i için vatandaşlar adeta birbirleriyle yarıştı. Ön şartsız, kurasız, başvuru önceliğine göre satışa çıkarılan 18 konutu alabilmek için bir gün önceden banka önünde kuyruğa giren 50’ye yakın vatandaş, başlarını sokacak bir eve sahip olma şansını yakalamak için sabaha kadar bekledi. Banka önünde sıraya giren Abdülselam Bilmez, “Ev alabilmek için bekliyoruz. Herkesin ev ihtiyacı var. Normal kira öder gibi ev sahibi olacağız. 245 TL ile başlıyor 350’ye kadar aylık ödeme kolaylığı var. TOKİ’de kiracıydım, Allah izin verirse ev sahibi olacağım. Sabaha kadar bekleyeceğiz. Gündüz saat 3.00’den bu yana bekliyorum” dedi.

Sedat Egemen ise, “TOKİ 2. etapta satılamayan 18 daire vardı. 18 daire için 50 kişi sıra bekliyoruz. Bir an önce 3. etap çalışmalarının başlaması lazım. 900 lirayla geçim zor. Onun için taksit öder gibi ev sahibi olmak istiyoruz. 5 yıldır kirada oturuyorum. 20 yıl yaşayabilirsek 20 yıl boyunca taksit ödeyeceğiz. Öğle saatlerinde geldik. Burada beklemeye başladık. Şu an gece yarısı. 50 kişi var. Sabaha karşı sayı 100’ü bulur. Kendi aramızda sıra listesi oluşturduk. Sıraya göre sabah bankaya gireceğiz” diye konuştu.

Ramazan Subaşı da, “İnşallah bir ev de bize nasip olur. 10 senedir kiracıyım. Artık evimin olmasını istiyorum. İnşallah hayırlısı olur. Bir an önce 3. etap başlasa iyi olur” dedi. Leyla Polat ise, “Ev sahibi olabilmek için öğle saatlerinden bu yana bekliyorum. Oğlum askere gidecek. O gitmeden beni bir eve koyup gitmesini istiyorum. Kendi aramızda sıra oluşturduk. 15. Sıradayım. Kısmet olursa o sıra bana gelecek. Çalışıp kirayı ödemekten bıktım. Bir odam olsun kendimin olsun. O parayı ödemeye çalışacağım. Sonunda benim olacak” dedi.

HAYAL KIRIKLIĞI

Sabah 09.00’da açılan bankaya hücum eden vatandaşlar hayal kırıklığı yaşadı. 50’ye yakın vatandaştan sadece ikisi ev alma hakkını yakaladı. 18 daire için Türkiye genelindeki bankalara başvuru yapıldığı, İnegöl’den sadece iki kişinin ev sahibi olabileceği öğrenildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.