SON DAKİKA
Hava Durumu

Torun Center faciasında 8 gözaltı

Mecidiyeköy'de yıkılan Ali Sami Yen Stadı'nın arazisine yapılan rezidans inşaatında i

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2014 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2014 13:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Torun Center faciasında 8 gözaltı
Mecidiyeköy'de yıkılan Ali Sami Yen Stadı'nın arazisine yapılan rezidans inşaatında işçileri taşıyan asansörün halatlarının koparak 32. kattan yere çakılması sonucu 10 işçi yaşamını yitirdi. İşçilerin cenazeleri Şişli Etfal Hastanesi morguna kaldırıldı.




Mecidiyeköy'de yıkılan Ali Sami Yen Stadı'nın arazisine yapılan Torun Center rezidans inşaatında işçileri taşıyan asansörün halatlarının koparak 32. kattan yere çakılması sonucu 10 işçi yaşamını yitirdi. İşçi sağlığı ve iş güvenliği denetimlerinin yapılmamasından kaynaklı ve işçilerin bakımsız asansörlere bindirilmesi sonucu gerçekleşen iş cinayetinde yaşamını yitiren Tahir Kara, Hıdır Ali Genç, İsmail Sarıtaş, Bilal Bal, Cengiz Tatoğlu, Murat Usta, Menderes Meşe, Vahdet Biçer, Ferdi Kara, Cengiz Bilgi'nin cenazeleri Şişli Etfal Hastanesi Morgu'na kaldırıldı.




 

Olay yerine saatler sonra giden İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise işçiler tarafından protesto edildi. Vali Mutlu, sorumluluğu bulunan 8 kişinin gözaltına alındığını belirtti.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Şu andaki sayımız maalesef 10 olarak gözüküyor. Ama bu sayının artıp artmayacağı konusunda da net bir şey söyleyemiyorum. Çünkü asansörün boşluktan düşmesiyle birlikte asansör boşluğuna inmiş ve o alanda yapılan bir çalışma bitirilmiş değil. Asansör içerisinde hem hayatını kaybeden işçilerimiz var hem de yük var. Dolayısıyla yük ve hayatını kaybeden işçilerin bulunduğu bir yerde itfaiye ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. O nedenle de kesin rakamı şu an verme imkanım yok. Ama asansörün içerisinden çıkartılan 7 kardeşimizle birlikte şu an çıkartılma çalışması süren 3 kardeşimiz; itibariyle 10 işçi şehidimiz var" açıklamasında bulundu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.