SON DAKİKA
Hava Durumu

TSK'dan Balyoz açıklaması

Genelkurmay, ''Balyoz Davası'' olarak bilinen davanın tüm delillerinin asıllarının Genelkurmay Başkanlığında bulunduğu iddialarının as

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2013 17:28
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2013 18:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Genelkurmay, ''Balyoz Davası'' olarak bilinen davanın tüm delillerinin asıllarının Genelkurmay Başkanlığında bulunduğu iddialarının asılsız olduğunu bildirdi.


 
Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan duyuruda, bazı basın yayın organlarında, ''Balyoz Davası olarak bilinen davanın tüm delillerinin asıllarınınGenelkurmay Başkanlığı'nda bulunduğu ve sanıkların, sahte olduğunu iddia ettikleri belgelerin orijinallerinin Genelkurmay Başkanlığı'nca mahkemeye gönderildiği'' yönünde haberler yer aldığı anımsatılarak, bunun doğru olmadığı kaydedildi.

Açıklamada şu bilgilere yer verildi:
''Davanın soruşturma aşamasında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine, GenelkurmayBaşkanlığı'nın 22 Şubat 2010 tarihli yazısı ile 1'nci Ordu Komutanlığı'nda yapılan plan seminerinin 'Balyoz Güvenlik Harekat Planı' adlı bir bölümünün veya ekinin mevcut olmadığı; ayrıca, 'Oraj' ve 'Suga' isimli eylem planlarının ise bulunmadığı bildirilmiştir.

Mahkemenin gerekçeli kararında ise 'Gölcük Donanma Komutanlığı ve Eskişehir'de sanık Hakan Büyük'te ele geçirilen dijitallerde bulunan taranmış belgelerin asıllarının ilgili birliklerde mevcut olduğu,Genelkurmay Başkanlığı'nca mahkememize bildirilmiştir' ibaresine yer verilmiştir. Bu ibareden yola çıkılarak, dava konusu tüm delillerin asıllarının bulunduğu ve Genelkurmay Başkanlığı'nca mahkemeye gönderildiği şeklinde basında yer alan iddialar asılsızdır.''

TSK'nın dediği doğrudur

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, ''Darbe girişiminde bulunanlarla Silahlı Kuvvetler eş değildir. Silahlı Kuvvetler diyorsa, dediği doğrudur'' dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.