SON DAKİKA
Hava Durumu

TSK'dan 'gerilim' yanıtı

Genelkurmay Başkanlığı, patriotlarla ilgili olarak Türkiye'de bulunan Alman askerlerinin şikayetçi olduğu yönündeki iddialarının gerçe

Haber Giriş Tarihi: 04.03.2013 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 04.03.2013 11:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Genelkurmay Başkanlığı, patriotlarla ilgili olarak Türkiye'de bulunan Alman askerlerinin şikayetçi olduğu yönündeki iddialarının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.



 

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan açıklamada, bazı basın yayın organlarında Alman basınında yer alan haberlere atıfta bulunularak, Kahramanmaraş'ta konuşlandırılmış Patriot bataryalarının ''Alman personeliyle Türk personel arasında ciddi bir gerilim bulunduğu'', ''işbirliğinin genelde sorunlu olduğu'', ''Alman askerlerine kasıtlı olarak kötü muamelede bulunulduğu'', ''bir Alman askerin bir Türk Komutan tarafından darp edildiği'' şeklinde iddialar yer aldığı belirtildi.

Talep ve şikayet yok

Açıklamada, ''Almanya Silahlı Kuvvetleri tarafından; makamlarımıza, Kahramanmaraş'taki Alman askerlerinin iddialara konu olan sorunları ile ilgili herhangi bir talep ve şikayet gündeme getirilmediği gibi, gerek Almanya Başbakanı, gerekse Savunma Bakanının ziyaretleri sırasında Türk Birliğinin Alman Patriot personeline sağladığı destekten övgüyle söz edilmiştir. Söz konusu iddialar gerçeği yansıtmamaktadır'' ifadelerine yer verildi.

Barınma yerleri ve tuvaletlerin durumu

Açıklamaya eklenen bilgi notunda ise, ''kışladaki barınma alanlarının yetersiz ve kötü olduğu, binadaki tuvaletlerin ve arazideki seyyar tuvaletlerin pis ve yetersiz olduğu'' iddiasına ilişkin, şunlar kaydedildi:

''Alman Patriot Birliği Kahramanmaraş'a intikalini tamamladığı 22 Ocak 2013 tarihinden bu yana, Alman Patriot Birliği için hazırlanmakta olan barınma alanlarının (bina ve prefabrik binalar) tamamlanmasına kadar olan geçiş sürecinde Kahramanmaraş'taki 4-5 yıldızlı otellerde kalmakta, kışlada ise, vardiya görevi yapan personele barınma alanları tamamlanıncaya kadar kendi kurdukları, konteyner ve çadırda harekat görevlerini icra etmektedirler.

Alman Patriot Birliği personeli arazide kullanmaları için seyyar sahra tuvaletleri ile kendi temin ettikleri mobil tuvaletleri kullanmaktadırlar. Ayrıca Milli Savunma Bakanlığı İç Tedarik Bölge Başkanlığı tarafından ihalesi yapılan 6 gözlü, içinde 3 adet lavabosu bulunan tuvalet konteynerlerinin yapımı ve teslimi devam etmektedir. Yapılan sözleşme gereğince 4 Mart 2013'e kadar kurulup hizmete sunulacaktır.

22 Şubat 2013 tarihinde tamamlanan ve teslime hazır olduğu resmi yazı ile Alman birliğine bildirilen 91 odalı 2 katlı prefabrik binada 20 tuvalet, 7 odalı prefabrik binada 5 tuvalet, tadilatı yapılan diğer bir binada ise 10 adet tuvalet mevcuttur. Alman Patriot birliğinin kullanımına tahsis edilen bu tuvaletlerin uluslararası standartlara göre 400 kişi için yeterli olduğu değerlendirilmektedir.

Tuvalet temizliği Alman askerlerinin kendileri tarafından yapılması gereken bir husustur. Bir temizlik firması ile anlaşarak bu işi yaptırabilmeleri için kendilerine koordinasyon ve irtibat konusunda gerekli yardım yapılmıştır. Sonuç olarak, Alman Patriot birliğinin kullandığı tuvaletlerin bakım ve temizliği, hizmet alımı yapacakları sivil bir firma tarafından sağlanacaktır.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.