SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk ekonomisine Putin desteği!

Türkiye’yi ekonomik baskı ile diz çökertmeye çalışan  Trump bu işe çok bozulacak; Türkiye son aylarda küresel tetikçiler tarafından

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2018 18:48
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2018 19:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Türk ekonomisine Putin desteği!
Türkiye’yi ekonomik baskı ile diz çökertmeye çalışan  Trump bu işe çok bozulacak; Türkiye son aylarda küresel tetikçiler tarafından ekonomik darbe girişimiyle karşı karşıya kalırken, adeta bir milli mücadele yürüten ülkemize Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den güçlü bir destek geldi. ABD’nin şantaj ve tehditle diz çökertmeye çalıştığı Türkiye’nin aldığı bu destek Trump ve ekibini oldukça rahatsız edeceğe benziyor.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Türkiye ile ilişkilerimiz hem derinleşiyor hem de yeni içeriklerle zenginleşiyor. İş birliğimiz bölgesel ve ekonomik konularda artıyor" dedi. Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve mevkidaşı Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavroy Moskova'da görüştü. Basın toplantısında iki ülke arasında vizelerin kaldırılması ile ilgili bir soruya Lavrov, "Umarım en kısa zamanda müjdeyi alacaksınız" karşılığı verdi.
PUTİN KABUL ETTİ
Hem Çavuşoğlu hem de Moskova'da bulunan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile MİT Başkanı Hakan Fidan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından kabul edildi. Putin yaptığı açıklamada "Türkiye ile ilişkilerimiz hem derinleşiyor hem de yeni içeriklerle zenginleşiyor. İş birliğimiz bölgesel ve ekonomik konularda artıyor" dedi.
“EKONOMİK İŞBİRLİĞİ YAPABİLİRİZ”
Türk-Rus ilişkilerinin kapsamlı bir özellik kazandığını söyleyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova ve Ankara'nın Suriye krizini çözmek için derin ekonomik işbirliği yapabileceğini söyledi. Türkiye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile düzenli temas halinde olmalarına dikkat çeken Putin, Suriye gibi hassas sorunların çözümünde, bölgesel konulardaki sorunlarda ve birçok konularda da daha derin işbirliği kurduklarını kaydetti.
TÜRKİYE'NİN ÇABASINI ÖVDÜ
Suriye gibi hassas konularda da Rusya ve Türkiye’nin gösterdiği çabayı öven Putin, “Ayrıca İran, Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği ve ABD’nin de katkılarıyla da ciddi bir şekilde Suriye meselesinin çözümüne yaklaşabildik.” dedi.
ERDOĞAN'IN SELAMINI İLETTİ
Konuşmasına, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Putin’e selamlarını ileterek başlayan Çavuşoğlu ise şöyle konuştu: "Sizleri en yakın zamanda Türkiye’de ağırlamaktan memnuniyet duyacağız. Özellikle İstanbul’da birlikte balık yeme konusunda mutabakatınız vardı. Rusya ve Türkiye arasında ilişki, bazılarını kıskandırmaya devam ediyor. Önümüzdeki süreçte yapılacak üçlü zirve konusunda arkadaşlarımızın hazırlıkları sürüyor. İkili ilişkilerimizin yanında bölgesel konulardaki iş birliğimizi güçlendirmek için birlikte çalışmamızın önemli olduğunu düşünüyoruz. Bölgesel barış için de bu çok önemlidir." Türk ve Rus yetkililer açıklamaların ardından basına kapalı toplantıya geçerken, toplantıda Rusya'yı temsilen Putin'in yanı sıra Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Rusya'nın Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentiev bulunuyor.
ABD TEHDİTE DEVAM EDİYOR
Türkiye ile ABD’nin arası hızla bozulurken aynı anda Türkiye Rusya ilişkilerinin hızlı bir şekilde gelişmesi Beyaz Saray yönetimini daha da hırçınlaştırıyor.  İşte Sam Amcayı çıldırtan konulardan biri olan Türkiye'nin 2019'da S-400'leri teslim alacağını açıklaması üzerine ABD yine tehditler savurdu. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Türkiye'nin ya da başka bir NATO ülkesi olan müttefikinin S-400 almasına karşı olduklarını söyledi. S-400 savunma sisteminin NATO ülkelerinin sistemine uymadığını söyleyen sözcü, "S-400’lerin Türkiye dahil tüm müttefiklerimiz tarafından kullanılması bizim politikamıza ters." dedi. Nauert şunları söyledi: "Bu haberi de ben şahsen görmedim ama eğer bu gerçekleşirse bizim açımızdan çok kaygı verici olur. S-400’lerin Türkiye dahil tüm müttefiklerimiz tarafından kullanılması bizim politikamıza ters. Sorunun temel sebebi bu sistemlerin NATO sistemleri ile uyumlu olmaması. Dolayısıyla da müttefik ve ortaklarımızın S-400’leri satın almasına karşıyız. Ülkelere ve kurumlara karşı yaptırımları neyin tetikleyeceğini bütün müttefiklerimize çok açık bir şekilde anlattık." (AA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.