SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk Kızılayı İhtiyaç Sahiplerini Yalnız Bırakmıyor

Türk Kızılayı, ramazanda, nakdi yardım içeren Kızılay Kart, gıda kolisi ve yeni doğan bebeğin

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2013 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2013 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Türk Kızılayı İhtiyaç Sahiplerini Yalnız Bırakmıyor
Türk Kızılayı, ramazanda, nakdi yardım içeren Kızılay Kart, gıda kolisi ve yeni doğan bebeğin 6 aylık ihtiyaçlarından oluşan "sevgi bohçası" ile ihtiyacı olanlara yardım eli uzatıyor.

 Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, Maltepe'deki depoda, ramazanda yaptıkları yardım çalışmaları hakkında bilgi verdi.


Kızılay'da, fakir ve fukaraya yardımın daha da bir önem kazandığı ramazanlarda bir başka heyecan yaşandığını, sofradakileri, fakirlerle ve olmayanlarla paylaşma gibi bir eğilim içerisine girildiğini anlatan Akar, Türk Kızılayı  olarak bu yıl da sosyal yardımlara başladıklarını ve çalışmalarının aralıksız devam ettiğini ifade etti.

İlk çalışmalarının gıda kolisi olduğunu belirten Akar, şu bilgileri verdi:

"Fakirlerimize ve muhtaçlarımıza, bizim sofralarımızda olan ama kendi sofralarında olmayan gıdalara kavuşması için gıda kolisi veriyoruz. Gıda kolileri fikstir, içinde belli miktarda yiyecek vardır. İhtiyaç malzemelerini kapsar, bir aileye yetecek kadar planlanmıştır. Bunları, şubelerimize yolluyoruz. Bizim 700'ün üzerinde şubemiz var. Şubelerimiz aracılığıyla şubelerimizin envanterinde bulunan fakirlere yardımların dağıtılmasını sağlıyoruz. Bu ramazanda bir milyon kişiye gıda kolisi ve Kızılay Kart ile yardım yapmayı öngörüyoruz. Yardım kolilerinin bir kısmını genel merkez imkanlarıyla hazırlayıp, şubelere yolladık bir kısmını da şubeler kendi imkanlarıyla aldı."

Kızılay Kart uygulaması

Akar, sloganlarının "Yalnız değilsiniz" olduğunu vurgulayarak, "Yani Türk Kızılayı oldukça dünyadaki, Türkiye'deki fakirler ve yardıma ihtiyacı olan insanlar yalnız değiller. Bunu vurgulamak için her yerde bunu kullanıyoruz" diye konuştu.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Akar, gıda paketleri dışında da yardımları bulunduğunu belirterek, gıdayı paket olarak vermek yerine yardımı nakdi yapmayı ön plana çıkartan Kızılay Kart uygulamasına geçtiklerini anlattı.

Kartın ihdas nedeninin fakirin, yardıma ihtiyacı olanın onurunu korumak olduğunu vurgulayan Akar, şöyle konuştu:

"Suriye sınırında Dünya Gıda Programı ile iki yıldan beri uğraşıyoruz, bunu uyguluyoruz. Kızılay Kart mülkiyeti Kızılay'a ait olan bir kredi kartıdır. Karta belli periyodlarla para yüklüyoruz. Vatandaşlar bunu alıyor ve ilgili marketlere giderek, ihtiyaçlarını gideriyor. Bu kişilerin yardım aldığını, yardıma muhtaç olduklarını kimse bilmiyor. Böylece fakirin, yardım alanın onurunu korumuş oluyoruz. Kızılay olarak, geleneklerimizden gelen 'sağ elin verdiğini sol el duymasın' prensibini her zaman ön plana alıyoruz. Ana hedefimiz, fakirin onurunu korumak. Kızılay'ın esas gayesi zaten insan onurunu korumaktır."

Yaygınlaştırmaya çalışıyoruz

Akar, Kızılay Kartı yaygınlaştırmaya çalıştıklarını ifade ederek, "Kartı, Suriye sınırına münhasır bırakmıyoruz. Ülkemizin değişik yerlerinde bu ramazanda uygulamaya geçeceğiz. Ama bu demek değildir ki, gıda kolisi dağıtımına son verdik. Hayır, gıda kolisi dağıtımımız da devam ediyor. Bu işi modern ve işler vaziyete geçirdikten sonra artık gıda malzemesi dağıtmayacağız" diye konuştu.

Sevgi bohçası, annelere ikramdır

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, yıl içerisinde sürdürdükleri bir uygulamalarının da "sevgi bohçası" olduğunu belirterek, "Sevgi bohçası, yıl içerisinde yeni doğum yapan fakat maddi durumu müsait olmayan annelere Kızılay'ın bir ikramıdır. Bohçada, bebeğe 6 ay yetecek kadar bez, zıbın, doğumdan itibaren kullanılacak, fakir bir insanın almakta zorluk çekeceği malzemeler yer alıyor" bilgisini verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.