SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkçe ezan tartışmasında ipler gerildi!

CHP'de, Türkçe ezan tartışması ipleri gerdi. CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz'ın 'Ezan Türkçe okunsun' sözleri sonrası, CHP disip

Haber Giriş Tarihi: 09.11.2018 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 09.11.2018 16:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Türkçe ezan tartışmasında ipler gerildi!
CHP'de, Türkçe ezan tartışması ipleri gerdi. CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz'ın 'Ezan Türkçe okunsun' sözleri sonrası, CHP disipline sevk etme kararı aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, "CHP’li olan, CHP’nin kararlarına ve politikalarına uymak zorundadır. Herkes istediği gibi hareket edemez. İstediğim gibi hareket ederim derseniz o zaman partiden ayrılırsınız" dedi. Yılmaz'dan Kılıçdaroğlu'na cevap gecikmedi, " Arkamda duramadın trollere teslim ettin. İstiyorsun ki çekip gideyim. Sen yönetemiyorsun ben de bir hazırlık içindeyim biliyorsun. Genel başkanlık olarak bir hazırlığımın olduğunu biliyorsun. Sen beni rakip olarak görüyorsun" dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, katıldığı bir programdaki 'Türkçe ezan' sözleri nedeniyle disipline sevk edildi. Kararın ardından açıklamada bulunan Yılmaz, Kılıçdaroğlu'na çok sert sözlerle yüklendi. Yılmaz, disiplin kararının yanlış olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:




YILMAZ: "TROLLERE TESLİM ETTİN"
"Bu disiplin soruşturması yanlıştır, hukuksuzdur kınıyorum. Bu CHP'de farklı bir yerde olduğumuzun göstergesidir. Arkamda duramadın trollere teslim ettin. İstiyorsun ki çekip gideyim. Sen yönetemiyorsun ben de bir hazırlık içindeyim biliyorsun. Genel başkanlık olarak bir hazırlığımın olduğunu biliyorsun. Sen beni rakip olarak görüyorsun. Parti içindeki yükselişimden rahatsızsın. Tarih seni yargılayacak. Ne yapıyorsan yap istifa etmiyorum"





KILIÇDAROĞLU: "HERKES İSTEDİĞİ GİBİ HAREKET EDEMEZ"
Kılıçdaroğlu, Yılmaz'ın sözlerine, "CHP’li olan, CHP’nin kararlarına ve politikalarına uymak zorundadır. Herkes istediği gibi hareket edemez. İstediğim gibi hareket ederim derseniz o zaman partiden ayrılırsınız. CHP’de olduğunuz sürece CHP’nin politikalarına göre hareket etmek durumundasınız" şeklinde tepki göstermişti.
KAYA: "TARTIŞMAYA BİLE DEĞMEZ"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya ise Yılmaz'ın üslubunu tartışmaya bile değer bulmadığını belirterek şunları kaydetti: "Bugün ezanın Türkçe okutulması diye bir tartışmayı CHP Milletvekili sıfatıyla yapmaya kalkmak, aslında üslubunun en berbat noktası burasıdır. Bu en tehlikeli duruştur, bu tehlikeli duruşun arkasında kimler varsa önümüzdeki günlerde açığa çıkacaktır. Bu durduk yere söylenmiş bir söz değildir. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, hangi çabayı gösterirlerse göstersinler CHP, 31 Mart'ta haramilerin saltanatını yıkarak, yerelde iktidara gelecektir. Bunu hiç kimsenin engellemeye gücü yetmeyecektir." (DHA-AA)



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.