SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye 50. Havalimanına Kavuşuyor

Kastamonu Valisi Bektaş, Kastamonu Havalimanı'nın 19 Temmuz Cuma günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle resmen açıl

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2013 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2013 13:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Türkiye 50. Havalimanına Kavuşuyor
Kastamonu Valisi Bektaş, Kastamonu Havalimanı'nın 19 Temmuz Cuma günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı törenle resmen açılacağını söyledi.


Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, 100 milyon lira ek yatırımla yapılan, 5 Temmuz'da Kastamonu-İstanbul arasında tarifeli uçak seferlerine başlanan havalimanının, Türkiye'nin 50. havalimanı olduğunu anlattı.


Havalimanının çok uzun soluklu bir proje olduğuna dikkati çeken Bektaş, "Cuma günü sayın başbakanımızın teşrifleriyle
havalimanımızı resmen açmış olacağız. Kastamonu Havalimanı'nı herkes çok bekledi. Türkiye’nin 50. havalimanını 54 yıl bekledik. Artık herkes bilecek ki Kastamonu'da bir havalimanı var" diye konuştu.

Bektaş, uçak seferlerinin başladığını, doluluk oranlarının iyi gittiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Uçuşlara haftada 4 seferle başladık. İnşallah resmi açılıştan sonra doluluk oranları daha da artacaktır çünkü Kastamonu'nun çok çeşitli potansiyeli mevcut.  Bu seferlerin çok kısa sürede artırılacağına inanıyoruz. Türk Hava Yolları (THY) buna açık. Diğer hava yolu şirketlerimizden de çeşitli talepler söz konusu. Kısa sürede günde bir uçağa, ilerleyen zamanlarda da günde 2 uçağa ulaşmayı umuyoruz."

Başbakan Erdoğan'ın cuma günü 15.30-16.00 saatlerinde hava limanının resmi açılışını, ardından vatandaşlarla iftar yapacağını belirten Bektaş, hazırlıkları sürdürdüklerini vurguladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.