SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye, 'Cenevre Grubu'na tam üye oldu

Türkiye, Birleşmiş Milletler (BM) zorunlu bütçesine yüzde 1 oranından fazla katkı yapan 'Cenevre Grubu' isimli ülkeler topluluğuna tam üye ol

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2014 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2014 13:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Türkiye, 'Cenevre Grubu'na tam üye oldu
Türkiye, Birleşmiş Milletler (BM) zorunlu bütçesine yüzde 1 oranından fazla katkı yapan 'Cenevre Grubu' isimli ülkeler topluluğuna tam üye olarak kabul edildi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Cenevre Grubu’nun, BM'nin etkin şekilde çalışması yönünde faaliyetlerde bulunan, idari ve mali konularda görüş birliği içinde olan ülkelerin katıldığı gayrıresmi bir oluşum niteliği taşıdığı belirtildi. Açıklamada, Türkiye’nin artan ekonomik gücü ve gelirine paralel biçimde 2013-2015 döneminde BM bütçesine zorunlu katkı payının yüzde 0,6’dan yüzde 1,3’e çıktığı kaydedilirken, Türkiye’nin, BM bütçesine en fazla katkıda bulunan ülkeler sıralamasında 25. sıradan 16. sıraya yükseldiği bildirildi. Türkiye’nin, BM şemsiyesi altında gönüllülük esasına dayalı insani ve kalkınma yardımlarının da son dönemde büyük oranda arttığı vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Ayrıca BM barışı koruma misyonlarına katkılarımızda önemli artışlar kaydederek, bu bakımdan da önde gelen ülkeler arasına girmiştir. İstanbul’u bir BM merkezi haline getirerek uluslararası gündeme yön veren şehirlerden biri yapma hedefimize yönelik olarak da son dönemde önemli ilerlemeler kaydedilmiştir. Ülkemizin ‘Cenevre Grubu’na tam üye olarak kabul edilmesi, etkinliğine büyük önem atfettiğimiz BM teşkilatının çalışmalarına öteden beri sağlamakta olduğu kapsamlı ve nitelikli katkıların sonucunda sağlanan, memnuniyet verici bir gelişmedir.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.