SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye iş kazalarında...

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2014 17:28
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2014 18:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Türkiye iş kazalarında...
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanı Mehmet Tezel, "Ülkemizin iş kazalarında Avrupa birincisi ve dünya 4'üncüsü olduğuna dair söylemler, son zamanlarda sıkça dile getirilmektedir. Bu ifade, gerçeği yansıtmamaktadır. Eurostat verilerine göre ülkemiz, iş kazalarında Avrupa birincisi olmadığı gibi dünyada ilk 3'te yer alması da söz konusu değildir.” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından Bursa'da bir otelde ‘İş Teftişi Uygulamaları Semineri’ yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu Başkanı Mehmet Tezel törende yaptığı konuşmada çalışma hayatının çok taraflı yapısında bazı olay ve verilerin, farklı kesimlerce değişik şekillerde ifade edildiğine dikkati çekti.

Söz konusu yaklaşımları saygıyla karşılamakla beraber bazen farklı yaklaşımların anlaşılmaz boyutlara ulaştığına tanık olduklarını aktaran ve buna örnek olarak iş kazalarını gösteren Tezel, şunları kaydetti:

"Ülkemizin iş kazalarında Avrupa birincisi ve dünya 4'üncüsü olduğuna dair söylemler, son zamanlarda sıkça dile getirilmektedir. Bu ifade, gerçeği yansıtmamaktadır. Eurostat verilerine göre ülkemiz, iş kazalarında Avrupa birincisi olmadığı gibi dünyada ilk 3'te yer alması da söz konusu değildir. Her şeyden önce ülkeler arasında kıyaslama yapabilmek için ülke verilerinin aynı yöntemle derlenmesi ve değerlendirilmesi gerekmektedir. Yapılan yorumlar, bu türden dayanaklardan yoksundur. Şüphesiz İş Teftiş Kurulu Başkanlığı olarak ülkenin iş sağlığı ve güvenliği seviyesinin yükseltilmesi gerektiğine inanıyoruz ancak ülkemiz bu konuda Bulgaristan, Romanya, Polonya gibi Avrupa Birliği ülkelerinden daha geri olmadığı gibi Rusya veya Çin gibi ülkelerle kıyaslanmayacak şekilde ileridedir. Bu değerlendirmemiz, mevcut durumumuzun istenen seviyede olduğu anlamına gelmemektedir. Biz devlet olarak iş kazalarını mazur görecek veya gösterecek bir anlayışı kabul etmiyoruz ve edemeyiz. İşverenlerimizin ve diğer paydaşlarımızın da aynı şekilde düşündüğünü biliyoruz."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.