SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye'nin gündemine oturmuştu! Satışına yasak geliyor

Gelen son dakika haberine göre, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, birçok ailenin ölümüne neden olan ve gündemde yer alan Siyanür'le ilgili açıklama yaptı. Kurum, Siyanür'ün satışının yasaklanmasıyla ilgili çalışmaların başlatıldığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2019 21:27
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2019 21:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Türkiye'nin gündemine oturmuştu! Satışına yasak geliyor

 Bakan Kurum, Siyanür'ün satışına yasak getirileceğini resmen duyurdu. Geçtiğimiz haftalarda üst üste gelen acı haberler sonrasında ardı ardına yetkili isimlerden açıklama yapıldı. Son olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, siyanür maddesinin yasaklanması ile ilgili çok önemli bir açıklamada bulundu.

Son dakika haberine göre; Bakan Kurum, "Mevzuat değişikliğiyle piyasa ve internetten siyanür bileşiklerini içeren maddelerin satışına yasak getiriyoruz." açıklamasında bulundu.

ONAYA SUNULDU

Bu sebeple 30105 sayılı Kimyasalların Kaydı, Değerlendirilmesi, İzni ve Kısıtlanması Hakkında Yönetmeliği kapsamında mevzuat değişikliğine gidiyoruz. Yeni mevzuat değişikliğiyle, halkımıza piyasa ve internet ortamından siyanür bileşiklerini içeren maddelerin satışına yasak getiriyoruz. Söz konusu yönetmelikte siyanürlü bileşiklerin risklerinin kontrol altına alınması, ülkemizde kontrolsüz kullanımının engellenmesi, bu bileşiklere halkın erişiminin yasaklanması amacıyla Siyanürlü Bileşikler 'Belirli Zararlı Maddelerin, Karışımların ve Eşyaların İmalatı, Piyasaya Arzı ve Kullanımı Hakkında Kısıtlamalar Listesi'ne ilave edildi. Düzenleme, Resmi Gazete'de yayımlanmak üzere Cumhurbaşkanlığının onayına sunuldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.