SON DAKİKA
Hava Durumu

'Türkiye olduğu sürece Bosna Hersek yalnız değildir'

Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçisi Damir Dzanko, ülkesindeki sel felaketine ilişkin, "Türkiye olduğu sürece Bosna Hersek yalnız değildir. T

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2014 14:12
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2014 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Türkiye olduğu sürece Bosna Hersek yalnız değildir'
Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçisi Damir Dzanko, ülkesindeki sel felaketine ilişkin, "Türkiye olduğu sürece Bosna Hersek yalnız değildir. Türk halkı, 'geçmiş olsun' dileklerini en samimi şekilde iletti ve yardım çağrımıza ilk cevap verenler arasında oldu." dedi.

Dzanko, yaptığı açıklamada, Bosna Hersek'teki afetzedelere yardım için kampanyalara Bursa'dan başlamaya karar verdiklerini ve ülkesinin Fahri Konsolosu Muzaffer Çilek eşliğinde bu kentte bazı kurum ve kuruluşların yöneticileriyle görüştüğünü söyledi. Bursa Büyükşehir Belediyesi yetkililerinden, Bosna Hersek'te iki belediyeyle ortak çalışıp selden zarar gören okul, cami ve hastanelerin onarımına katkı vermelerini talep ettiklerini anlatan Dzanko, şöyle konuştu: "Türkiye olduğu sürece Bosna Hersek yalnız değildir. Türk halkı, 'geçmiş olsun' dileklerini en samimi şekilde iletti ve yardım çağrımıza ilk cevap verenler arasında oldu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı çok hızlı hareket ederek Bosna Hersek'e yardım uçaklarını gönderdi ve yardımlarına devam ediyor. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı da birçok yardım gerçekleştiriyor. Aynı şekilde Türk Kızılayı da yardımcı oluyor ve yardımları yönlendiriyor. Bu üç kuruma ayrıca teşekkür ediyorum. Her gün onlarca insandan telefon alıyorum. Bunlar halktan insanlar. Geçmiş olsun dileklerini iletiyorlar, yardım ellerini uzatıyorlar ve 'Neler yapabiliriz' diye soruyorlar. Böyle günler, bu kardeşliği en çok hissettiğimiz günlerdir. Türk halkını her zaman yanımızda hissediyoruz. Özellikle bugünlerdeki bu ilgi bizi çok memnun ediyor. Onlara çok teşekkür ederiz."

- Türkiye'deki kardeş belediyelere çağrı

Dzanko, Bursa ile ülkesinin başkenti Saraybosna'nın, 1972 yılında "kardeş şehir" olduğunu hatırlattı. Bosna Hersek ile Türkiye'deki kardeş belediyeler arasında sel felaketinin yaralarının sarılması için iş birliği modeli geliştirildiğini aktaran Dzanko, "Türkiye'deki 80 belediyenin, Bosna Hersek'te kardeş belediyesi var. Bu belediyelerden imkanı olanlar, ülkemizde kentleri zarar görmüş kardeş belediyelerinin masraflarını üstlenebilir" ifadesini kullandı. Türkiye'deki kardeş belediyelerden, ülkesinde selden etkilenen hastane, okul, cami gibi kamusal yapıların onarımı için destek beklediklerine değinen Dzanko, bu çağrıya olumlu yanıt alacaklarına inandıklarını sözlerine ekledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.