SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye, savaşa girmeye hazırlanırken CHP, HDP'nin gönlünü alma peşinde!

Türkiye, Fırat’ın doğusundaki terör yapılanmasını dağıtmak için harekât hazırlıklarını tamamlarken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıç

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2019 21:30
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2019 22:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Türkiye, savaşa girmeye hazırlanırken CHP, HDP'nin gönlünü alma peşinde!
Türkiye, Fırat’ın doğusundaki terör yapılanmasını dağıtmak için harekât hazırlıklarını tamamlarken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir kez daha sahneye çıkarak,  ittifak ortağı HDP’ye mesaj vererek, tezkereye içleri yana yana evet diyeceklerini söyledi. Vatan savunması için operasyon yapacak TSK’ya ve hükümete destek vermek yerine bu durumu ucuz siyaset malzemesi yapan Kılıçdaroğlu, yine hükümeti hedef aldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında, güzel bir Türkiye için hep beraber mücadele edeceklerini söyledi.  Özellikle gençlerin siyasete ilgi göstermesinden son derece memnun olduklarının altını çizen Kılıçdaroğlu, gençler sorunlara ilgi gösterdikçe gelecek açısından daha az endişe duyduklarını belirtti.

YİNE BAŞKAN ERDOĞAN’I HEDEF ALDI

ABD Başkanı Donald Trump'ın "ekonomini darmadağın edeceğim" diye bağırdığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Neye göre diyor? Biliyor ki Türkiye Londra'daki bir avuç tefeciye teslim. Bir bağırıyor dolar artıyor, bir bağırıyor dolar iniyor. Nasıl bir memleket bu? Bunun sorumlusu kim? Soru, tarihi soru, bunun sorumlusu kim? Tek adam. Bunun sorumlusu odur. Çünkü Türkiye'yi tek başına yönetiyor. Tek başına yönetiyorsan bütün sorunların kaynağı da sensin. İkinci bir kişi yok. Tabii yanına, laf aramızda kimse duymasın, damadı da almış. Devletin hazinesini damada teslim etmiş, 'el bebek gül bebek beraber götürüyoruz' diyor." açıklamasında bulundu.

ŞAKA GİBİ ÇEKİL ÇAĞRISI

Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben iktidar partisine oy veren vatandaşlarıma seslenmek isterim; sizlere 'vergi verin' dediler, vergi verdiniz. Üstelik boğazınızdan keserek, borçlanarak verdiniz. Fabrikaları sattılar, arsaları sattılar, onu da kullandılar. Sonunda gittiler 420 milyar dolar borç aldılar, 17 yılda. O nedenle Trump biliyor neyin ne olduğunu. 'Dağıtacağım seni, perişan edeceğim' diyor. İlk tepki bizden geldi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni hiçbir güç tehdit edemez. Daha şu ana kadar AK Parti'den tık yok. Niye yok? Hangi gerekçeyle itiraz etmiyorlar? AK Partili kardeşlerimin bunu mutlaka ve mutlaka hafızalarının bir yerinde tutması lazım. Bu memleket sıradan bir memleket değildir, her taşının, toprağının altında şehit kanı vardır. Eğer tehdit ediliyorsan tepkini göstereceksin. Tepki göstermiyorsan çekileceksin o zaman. 'Çekildik izzeti ikbal ile babı hükümetten' demiş şair. Çekileceksin, yönetemiyorsan çekileceksin."



"İÇİMİZ YANA YANA"

Irak ve Suriye'ye yönelik tezkerenin TBMM Genel Kurulunda bugün görüşüleceğine dikkati çeken Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:  "Orada askerlerimiz var, o askerleri korumamız lazım. O askerlerin burnunun kanamaması lazım. O nedenle de bu tezkereye, askerlerin hatırı için oğlunu gönderen askerlerin annelerinin hatırı için, o çocukların burnu kanamasın diye içimiz yana yana evet diyeceğiz. Bütün bu tabloyu, milletin önüne koymak benim namus, vicdan, siyaset, ahlak borcumdur. Bu tablo, Türkiye'nin yaşayacağı bir tablo değil. Bu tablodan çok rahatsızız. Bu tablonun düzelmesi için de bize kulak vermeleri, dinlemeleri lazım. Doğruları söylüyoruz. Türkiye'nin çıkarlarını savunuyoruz, savunmaya devam edeceğiz. Ama gidip de Trump'a teslim olan bir adamdan, bu memlekete hayır gelmez."

YİNE PROVAKASYON

Kılıçdaroğlu, grup toplantısında yine provokasyon ve iftiraları peş peşe sıraladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın defalarca yalanladığı ve gerçek olmadığını dile getirdiği iddialarını sıraladı. Hükümeti ve Erdoğan’ı hedef alan Kılıçdaroğlu, “Bir zamanlar dost olduğumuz Suriye ile durup dururken neden kavgalı hale geldik? Sana “Suriye’nin iç işlerine karış” diyenler kimlerdi? Suriye’deki teröristlere Türkiye üzerinden silah gönderenler kimlerdi? Meşru olmayan bu yolu sana kimler önerdi? Bu gayrimeşru yolu sana önerenler hala senin yanındalar mı? Dünyanın çeşitli ülkelerinden gelip, Türkiye üzerinden Suriye’ye geçen teröristlere “geçiş imkânı sağlayın” diyenler kimlerdi? Astana sürecinde “İdlib'deki teröristlerin elinden ağır silahları alacağız” sözünü verdin. Bu sözünü yerine dahi getirememişken şimdi Fırat'ın doğusundaki tutuklu IŞİD teröristlerini ABD'den devralmaya kalkıyorsun. Biz teröristlerin bekçisi miyiz? Bu tablo Türkiye Cumhuriyeti Devletine yakışıyor mu?" Amerika ile bir telefon görüşmesi üzerine mutabakat sağladığın anlaşılıyor. Ama ortağın "haddini aşarsan ekonomini mahvederim" diyecek kadar cüretkâr ve küstah. Ne için söz verdin? Haddini aşmayacağın nokta nedir? Operasyonun sınırları hakkında nasıl bir anlaşma yaptın?”

(Derleyen Alpaslan YILDIZ)

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.