SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye'nin tank avcıları attığını vurdu

Kara Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyacı olan "yeni nesil tank avcılarının" geliştirilmesine yönelik projede ortaya çıkan araçlar ve sil

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2018 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2018 17:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Türkiye'nin tank avcıları attığını vurdu
Kara Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyacı olan "yeni nesil tank avcılarının" geliştirilmesine yönelik projede ortaya çıkan araçlar ve silah sistemi, testlerde başarılı bir sınav verdi.
Savunma Sanayii Başkanlığı ile FNSS arasında imzalanan Silah Taşıyıcı Araçlar (STA) Projesi'ne yönelik yoğun bir çalışma yürütülüyor. Proje kapsamında, Kara Kuvvetleri Komutanlığının envanterinde bulunan ve yurt içinde üretilen tanksavar füzeleri, muharebe etkinliğini artıracak şekilde, özel geliştirilen tanksavar kuleleriyle zırhlı araçlara entegre ediliyor. Projeyle paletli ve tekerlekli tipte, toplam 260 tanksavar sistemi kullanıma sunulacak. FNSS, Kaplan araç ailesinin en hafif üyesini paletli tip, Pars 4x4 aracını ise tekerlekli tip tanksavar aracı olarak geliştirdi.
YERLİ ÜRETİM İÇİN YOĞUN MESAİ
FNSS Genel Müdürü Nail Kurt, "Öncelikle yeni bir Pars aracımız, Pars 4x4 gibi çok yakışıklı bir oğlumuz oldu. Paletli araç için yepyeni, Kaplan sınıfının en hafif aracını geliştirdik. Zırhlı muharebe araçlarından farkı, lisans altında olmaması, bu tamamen özgün bir ürün. Mühendislik burada, Türkiye'nin menfaatlerine uyan ne varsa o sistemleri entegre edebiliriz. Bu arada, yerli olmayan sistemlerin yerli yapılması için de varımızla yoğumuzla çalışıyoruz. Bunlar da zaman içinde olacaktır, olmadığı durumlarda dost ülkelerden alabiliriz. Alternatifleri alıp adapte edebilmek de ciddi kabiliyet. Herhangi bir ihracat kısıtlamasına takılmayacak çözümler üzerinde hep birlikte çalışıyoruz. Kara sistemlerinde büyük ölçüde de o seviyede olduğumuzu söyleyebiliriz”  (AA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.