SON DAKİKA
Hava Durumu

Türkiye’nin üçüncü sondaj gemisi yola çıktı!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından satın alınan, Türkiye’nin üçüncü sondaj gemisi ‘Sertao’ adlı sondaj gemisi İngiltere’den Türkiye’ye gelmek üzere yola çıktı. 11 bin 400 metre derinlikte çalışma yapabilen ve 3 bin metre sondaj açabilen geminin 20 gün sonra Türk karasularına girmesi bekleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2020 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2020 15:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Türkiye’nin üçüncü sondaj gemisi yola çıktı!

Karadeniz’de arama yapması beklenen geminin adının ise Trablusgarp fatihi olarak anılan Osmanlı İmparatorluğu donanmasının efsane isimlerinden Turgut Reis olması bekleniyor. Türkiye, petrol arama faaliyetlerine hız verirken, İngiltere’den açık artırma ile satın alınan sondaj gemisi de Gebze için yola çıktı. Sondaj gemisi filosu her geçen yıl artarken, Türkiye ilk ‘Barbaros Hayrettin Paşa’ sismik gemisi ile çalışmalara başladı. Mili imkanlar ile filoya ‘Oruç Reis’ katıldı. İki tane de derin deniz arama sondaj gemisi dahil ettik. İlki 'Fatih', ikincisi 'Yavuz', üçüncü gemi de İngiltere’de yapılan açık artırma ile satın alınan ‘Sertao’ adlı gemi oldu. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından satın alınan 8 yıllık gemi de Gebze’ye gelmek üzere İngiltere’den hareket etti. Güney Kore’de Samsung tarafından inşa edilen geminin 17 Mart'ta Türk karasularına girmesi bekleniyor. 5 yıl öncesine kadar Brezilya tarafından kullanılan gemi, 2 yıldır İngiltere’de Port Talbot limanında yeni sahibini bekliyordu.Açık artırma ile satın alınan 227 metre uzunluğundaki gemi en zorlu koşullarda da görev yapabiliyor.

KARADENİZ’DE ARAMA FAALİYETLERİNDE BULUNMASI BEKLENİYOR

11 bin 400 metre derinlikte çalışma yapabilen ve 3 bin metre sondaj açabilen geminin özellikle Karadeniz’de arama faaliyetlerine katılması bekleniyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, daha önce yaptığı açıklamada gemi ile ilgili şu bilgileri vermişti: “Bu yeni gemi de diğerleri gibi 6'ncı nesil olacak. Uzunca bir süredir ara verdiğimiz Karadeniz'de arama yapacak" Dönmez, geminin adının ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacağını ve denizcilik alanında önde gelen isimlerin ön planda olacağını söylemişti.Geminin adının ise Trablusgarp fatihi olarak anılan Osmanlı İmparatorluğu donanmasının efsane isimlerinden Turgut Reis olması bekleniyor. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.