SON DAKİKA
Hava Durumu

Tuz Gölü'nde ölen flamingoların sırrı çözüldü

Tuz Gölü ve çevresinde her yıl görsel bir lezzet sunan flamingoların art arda ölümleri hayvanseverleri endişelendirmişti. Konu ile ilgili

Haber Giriş Tarihi: 01.09.2018 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 01.09.2018 13:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Tuz Gölü'nde ölen flamingoların sırrı çözüldü
Tuz Gölü ve çevresinde her yıl görsel bir lezzet sunan flamingoların art arda ölümleri hayvanseverleri endişelendirmişti. Konu ile ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığından açıklama geldi. 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde bu yıl içinde 12 bin 746 flamingo yavrusunun tespit edildiği belirtilerek, bu yavruların sağlıklı bir şekilde gelişim dönemlerini tamamlayıp, Tuz Gölü'nü terk ettikleri, bireysel, doğal seleksiyona bağlı ölümler dışında kitle ölümleri yaşanmadığı bildirildi.


Yavru flamingolar hayata erken veda ediyor
Bakanlıktan alınan bilgiye göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı nesli tükenme tehlikesi altındaki kuş türlerinin korunması ve izlenmesi amaçlı çalışmaların etkinliğini ve sürekliliğini sağlamak için faaliyetlerini sürdürüyor. Bu kapsamda, Bakanlıkça 2016'da başlatılan, kuşların sayı ve durumlarının çıkarılıp envanter oluşturulması, ekosistemin hayvanlar üzerindeki etkisinin görülmesi ve popülasyonlarının araştırılmasında veriler elde edilmesi amacıyla gerçekleştirilen flamingo türü kuş kolonilerinin sayım çalışmalarına bu yıl da devam edildi. Buna göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi'nde yapılan "Flamingo Popülasyonlarının Araştırılması, Korunması ve İzlenmesi Projesi" kapsamında mayıs ve haziranda arazi çalışmaları yapıldı. Bu çalışmalarda doğrudan gözlem, uçak, drone, dürbün-teleskop-tele objektif gibi araçlarla gözlemler gerçekleştirilerek, uçakla Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi üzerinde tespitler yapıldı. Flamingoların hava fotoğraflarının da çekildiği proje kapsamında, havadan ve yerden yapılan gözlemler ile arazi çalışmaları devam ediyor. (AA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.