SON DAKİKA
Hava Durumu

Uçaklar reklam tabelası

Uçak gövdelerinin reklam ve tanıtım mecrası olarak kullanılması gökyüzünü iyice renklendirdi. Qantas, Soutwest, Alaska ve All Nippon (ANA) gi

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2013 12:11
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2013 13:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Uçak gövdelerinin reklam ve tanıtım mecrası olarak kullanılması gökyüzünü iyice renklendirdi. Qantas, Soutwest, Alaska ve All Nippon (ANA) gibi havayollarının öncülüğünde başlayan renkli uçaklar modasına son yıllarda Türk Hava Yolları (THY) da katkı sağladı. 



THY’nin en dikkat çekici uçak boyama uygulaması; sponsorluğunu yaptığı ünlü futbol takımları Barcelona ve Manchester United için yapılanlar oldu. THY ayrıca 17 bin çalışanının fotoğraflarını Boeing 737–800 tipi uçağın üzerinde sergiledi. Milli havayolu, ayrıca Türk spor takımlarına verdiği destek ile uçaklarının gövdesini milli sembollerle süsledi.

Dünyada birçok havayolu şirketi de uçak gövdelerinde başka bir kuruluş, ürün veya etkinliğin tanıtımını yapan tasarımları taşıyor. Ünlü uçak boyamaları ise; Japon ANA Havayolu’nun pandası, Alaska Havayolları’nın Disneyland karakterleri, Etihad Havayolları’nın Formula 1’i, Alaska Havayolları’nın dev somon balığı, Qantas Havayolları’nın kangurusu, Sunexpress Havayolları’nın ‘İstanbul Avrupa Kültür Başkenti’ düzenlemesi ile THY’nin ilginç tasarımları oldu.

Film yıldızları, sporcular ve mankenlerin dev fotoğrafları da uçakların üzerine yansıtılabiliyor. Uçan reklam tabelası gibi yeryüzünü dolaşan metal kuşlar, indikleri havalimanlarında çalışanlar ve binlerce yolcunun ilgisini çekiyor.

İlk uygulamalarda sadece havayolu şirketlerinin tanıtım logosunu taşıyan uçak gövdeleri, şu anda milyonlarca dolar piyasası olan bir sektör oluşturdu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.