SON DAKİKA
Hava Durumu

Uludağ'da ayılar, çakallar, domuzlar...

Uludağ’ın eteklerindeki ağaçlara dağcılar tarafından kurulan fotokapanlar sayesinde; ayı, kurt, çakal, domuz, tilki ve yaban keçileri görü

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2014 11:50
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2014 12:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Uludağ'da ayılar, çakallar, domuzlar...
Uludağ’ın eteklerindeki ağaçlara dağcılar tarafından kurulan fotokapanlar sayesinde; ayı, kurt, çakal, domuz, tilki ve yaban keçileri görüntülendi. Görüntüler, şehrin 1 kilometre yakınındaki ormanlık alanda vahşi hayatın olduğunu kanıtlıyor.

Yıldırım Belediyesi Dağcılık Kulübü üyeleri, kendi imkanları ile aldıkları fotokapan cihazını kış turizminin sayılı mekanlarından Uludağ’ın eteklerine yerleştirdi. Dağcılık ekibinin fotokapan sorumlusu Şamil Ordu, cihazın montajını şehre 1 kilometre uzaklıkta ıssız yerlere yaparak etrafına yem bıraktıklarını söyledi. Yaban hayvanların yaklaşmasıyla cihazın hareket sensörlerinin çalışarak fotoğraf ve görüntü kaydettiğini ifade eden Ordu, “Fotokapan kurmamızdaki tek amaç, hayvanların şehrin yanı başındaki doğal ortamlarda yaşadığını göstermek. Bu hayvanları gündüz gözü ile görmek bazen imkansız olabiliyor ama gördüğünüz gibi şehrin 1 kilometre uzağında çektiğimiz görüntülerle vahşi hayatın olduğunu kanıtladık” dedi.

“DOĞAYI VE HAYVANLARI KORUYALIM”
Kurdukları fotokapanlar sayesinde birçok hayvanın yaşam savaşı verdiğini gördüklerini ifade eden Ordu, “Biz bu cihazlar sayesinde birçok hayvanın doğal ortamlarından ayrılıp şehrin yakınlarına kadar geldiğini gördük. Hatta bazen haberlerde yaban hayvanların şehre indiğini bile gördük. Hayvanların doğal ortamlarından ayrılmalarının tek sebebi insanlardır çünkü bizler doğal zenginliklerimiz olan suları ve yaban meyvelerini kopararak onların aç ve susuz kalmalarına sebep oluyoruz. O hayvanlar da yiyecek bulmak için şehre kadar iniyor. Biz çektiğimiz bu görüntüler ve düzenlediğimiz seminerlerle dağlarda da vahşi hayatın olduğunu gözleri önüne sererek vatandaşlara uyarılarda bulunmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

 

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.