SON DAKİKA
Hava Durumu

Uludağ'da donma tehlikesi geçiren 3 gence Jandarma yardımı

Uludağ'da jandarma ekipleri, dün ormanlık alanda kaybolup 2 metreye ulaşan karda donma tehlikesi geçiren 3 genci olay yerinde yaptıkları ilk yardımın a

Haber Giriş Tarihi: 28.01.2012 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 28.01.2012 14:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Uludağ'da jandarma ekipleri, dün ormanlık alanda kaybolup 2 metreye ulaşan karda donma tehlikesi geçiren 3 genci olay yerinde yaptıkları ilk yardımın ardından sağlık kuruluşuna ulaştırdı. Öğrenciler, kendilerine sıcak su ikram edip su torbasıyla ayaklarına masaj yapan, ardından da kendi çoraplarını ve parkasını giydiren ekiplere teşekkür ederken, 4 saatlik operasyon kameralarla kayıt altına alındı.
Uludağ'da dün nefes kesen bir kurtarma operasyonu yapıldı. Aykut Gökçe (21), Serdar Batuhan Arıkan (20) Ömer Oral (20), taksiyle Uludağ'a çıktı. Gezip eğlenen ve telesiyeje binen gençler, Bursa'ya teleferikle dönmek istedi. Oteller Bölgesi'nden teleferik istasyonunun bulunduğu Sarıalan'a ormanlık alandan yürüyerek gitmek isteyen 3 arkadaş, yönlerini şaşırdı. Kar kalınlığının 2 metreyi bulduğu ormanda bata çıka ilerlemeye çalışan gençler, telefonla jandarmadan yardım istedi. Sivil savunma ve jandarma dağ arama kurtarma ekipleri, 4 saatlik operasyonun startını verdi. 

Ring yolundan ormanlık alana giren ekipler, yaklaşık 2 saatlik yürüyüşün ardından 3 gencin bulunduğu Kızpınarı mevkiine ulaştılar. Donmak üzere olan gençlere ilk önce durumları soruldu. Daha sonra sıcak şekerli su verildi ve çoraplarıyla montları değiştirildi. Kayıp gençlerin donmak üzere olan ayaklarına sıcak su torbasıyla masaj yapan ve kar montu giydiren Mehmetçik, daha sonra telsizle ambulansın ormanın en yakın noktasına gelmesini istedi. Yaklaşık 4 kilometrelik yolu 2 saatte yürüyerek kateden görevliler, çelik halat yardımıyla yola ulaştırdıkları Gökçe, Arıkan ve Oral'ı 112 ambulansı vasıtasıyla sağlık kuruluşuna ulaştırdı. Bu arada 4 saatlik operasyon kameralarla kayıt altına alındı.
Jandarmaya bir hayat borçlu olduklarını belirten Batuhan Arıkan, "Onları karşımızda görünce çok mutlu olduk. Sanki dünyalar bizim oldu. Bir ara karamsarlığa kapıldık. Allah jandarmaya zeval vermesin" diye konuştu.
Gençlerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.