SON DAKİKA
Hava Durumu

Umarız başka davalara örnek olur

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Almanya'da terör örgütü PKK üyesi olmakla suçlanan Türk vatandaşı Ali İhsan Kitay'a hapis cezası verilm

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2013 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2013 16:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Almanya'da terör örgütü PKK üyesi olmakla suçlanan Türk vatandaşı Ali İhsan Kitay'a hapis cezası verilmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.



Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Başbakanlık Merkez Bina'da önce Sırbistan Devlet Bakanı Süleyman Ugljanin ve beraberindeki heyeti kabul etti. Basına kapalı gerçekleşen ve 45 dakika süren görüşmenin ardından Bozdağ, Almanya Neo-nazi Cinayetlerini Araştırma Komisyonu Başkanı Sebastian Edath ve komisyon üyesi milletvekillerini kabul etti.

Görüşmede komisyon çalışmaları hakkında kendilerine bilgi verildiğini söyleyen Bozdağ, komisyonun raporuyla da olayların faillerinin ortaya çıkarılması konusunda bir ihmal veya kasıt olup olmadığına ilişkin sonuçların çıkacağını bildirdi.

Almanya'da terör örgütü PKK üyesi olmakla suçlanan Türk vatandaşı Ali İhsan Kitay'a verilen cezaya ilişkin bir soru üzerine Bozdağ, bunun önemli bir olay olduğunu ifade ederek şunları kaydetti:

''Sayın Başbakanımızın Almanya seyahati sırasında Sayın Merkel 4 bin civarında bu konuda Alman mahkemelerinde devam eden davanın olduğunu söylemişti. Ama bugüne kadar bu davalardan böylesi bir netice çıkmamıştı. Bu tabii benim bildiğim kadarıyla bu anlamda ilk bir karar. O yüzden önemli görüyoruz. Çünkü terörün dini, dili, mezhebi, vatanı, memleketi yok. Her yerde bütün insanlar için bir tehlike ve tehdittir. Almanya'da bu yönde bir adım atılmış olmasını önemli görüyoruz. Böylesi bir karar vermesini önemli görüyoruz. Umarız bundan sonra da benzer şekilde terör eylemlerine katılanlar, terörü destekleyenler konusunda diğer devam eden davalarda da olumlu kararlar çıkar.''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.