SON DAKİKA
Hava Durumu

Umre artık Kudüs'ten başlıyor!

Diyanet, bu yıl ilk olmak üzere umre programına Kudüs’ü de ekledi. Umre ziyareti bundan sonra Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'dan ba

Haber Giriş Tarihi: 29.12.2015 10:47
Haber Güncellenme Tarihi: 29.12.2015 11:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Umre artık Kudüs'ten başlıyor!
Diyanet, bu yıl ilk olmak üzere umre programına Kudüs’ü de ekledi. Umre ziyareti bundan sonra Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'dan başlayacak.
 

 

Yoğun talep üzerine kutsal topraklara yapılan ziyaretlere Kudüs rotasını da ekleyen Diyanet İşleri Başkanlığı, 2016 Kudüs tur programını yayımladı. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, bu yılın Mart ayında Uluslararası Kudüs Enstitüsü'nün başkanlarıyla toplantı yapmış ve vatandaşların Kudüs'ü ziyaret etme isteklerini yetkililere bildirmişti. Yapılan görüşmelerde kutsal topraklara yapılacak ziyaretlerin, Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'dan başlayacağı kararı verildi.

 
ÜÇ GÜNÜ KUDÜS'TE
Umre turlarıyla birlikte Diyanet, yarından (çarşamba) itibaren başlayacak umre programına, Mescid-i Aksa ziyareti de eklendi. Umre programı kapsamında, Mescid-i Aksa'yı da ziyaret etmek isteyen vatandaşlar, 13 günlük seyahatin ilk üç gününü Kudüs'te geçirecekler. Kişi başı 1.490 dolardan başlayan Kudüs bağlantılı umre dışında, isteyenler sadece Kudüs'e de gidebilecekler. Üç günlük Kudüs ziyareti için fiyat, kişi başı 860 dolar. Açılan hesaba ücretin yatırılmasından sonra internetten ya da il-ilçe müftülüklerine müracaat ediliyor.

 
NERELER ZİYARET EDİLECEK?
Mescid-i Aksa başta olmak üzere El Halil, Hz. İbrahim, Hz. İshak, Hz.Yakup (a.s) peygamberler ve zevcelerinin kabirlerinin bulunduğu külliye, Beytüllahim, Zeytin Dağı, Selman-ı Farisi, Rabiatül Adeviyye hazretlerinin kabiri, Hz. Davud'un kabri, Eriha, Hz. Musa'nın kabrinin bulunduğu külliye, Lut kavminin helak edildiği yer olan Lut Gölü ziyaret edilecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.