SON DAKİKA
Hava Durumu

UMUTLAR TÜKENİYOR...

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2014 10:11
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2014 11:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
UMUTLAR TÜKENİYOR...
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "İçeride kurtarma faaliyetleriyle beraber ümitlerimizin azaldığını söylemem lazım" dedi.
Manisa'nın Soma ilçesine giden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, sabah saatlerinde madencilerin son durumuna ilişkin açıklama yaptı. Yıldız, yaptığı açıklamada, "En son basın mensuplarımızla buluştuğumuzdan bu yana teknik olarak içeride tersine hava akımlarıyla ilgili çalışmalarımıza devam edildi. 201 madenciyi kaybetmiş bulunuyoruz. Bu sayının artmasından endişe ediyoruz. 80 yaralı var. Bunun 60'ı madencilerimizle ilgili diğer 20'si kurtarma ekiplerinden gelenlerden gazdan etkilenenler. Dört ağır yaralımız var. Bu yaralılarımızın durumları hastanelerde kontrol altına alınıyor. İlk etapta çıkan ve çıkarılanlarla beraber 363 madencimiz vardı. En son geldiğimiz noktada vefat eden 72 madencimizin otopsisi tamamlandı."
Balıkesir valisi başkanlığında bir heyetle çalışmaları beraber takip ettiklerini anlatan Yıldız, şunları söyledi: "Bizlerde Sayın Manisa Valimizin başkanlığındaki bir heyetle beraber buradaki işlemleri takip ediliyor. Bir iş bölümü yapıldı. Bununla beraber tabi ki cenaze teslimlerini de bizim aradığımız cenaze yakınlarıyla beraber başlatacağız. Herhangi bir karmaşa olmadan bütün işlemleri takip edeceğiz. İçeride kurtarma faaliyetleriyle beraber ümitlerimizin azaldığını söylemem lazım. Ama son noktaya kadar da arkadaşlarımız devam edecek."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.