SON DAKİKA
Hava Durumu

Ünlü Mafya Babası Hayatını Kaybetti

Dündar Kılıç‘ın kayın biraderi olan, Ünlü Mafya Babası tedavi gördüğü hastanede ha

Haber Giriş Tarihi: 23.12.2015 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 23.12.2015 12:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Ünlü Mafya Babası Hayatını Kaybetti

Dündar Kılıç‘ın kayın biraderi olan, Ünlü Mafya Babası tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.


Kamuoyunda, 'Oflu İsmail' olarak tanınan organize suç örgütü lideri İsmail Hacısüleymanoğlu hayatını kaybetti.





'Oflu İsmail' olarak tanınan İsmail Hacısüleymanoğlu, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Dündar Kılıç‘ın kayın biraderi olan Oflu İsmail’in vefat haberi üzerine polis, bulunduğu hastanede geniş güvenlik önlemleri aldı.




SERAMİS GAZİNOSU'NUN SAHİBİNİ ÖLDÜRDÜĞÜ GEREKÇESİYLE DAVA AÇILMIŞTI

İsmail Süleymanoğlu, 3 Mart 1979'da Seramis Gazinosu'nun sahibi Akbulut Karaoğlu ile garson Hasan Yolalı'yı öldürdüğü gerekçesiyle hakkında açılan davada İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde gıyabında yargılanmıştı. Bu dava kapsamında verilen 36 yıl ağır hapis cezası, Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nce 1999 yılında onanmıştı.


İtalya'da bir uyuşturucu davasına ilişkin tutuklu bulunan Süleymanoğlu hakkında “Kırmızı Bülten” çıkartılmıştı. Süleymanoğlu hakkında ayrıca, Türkiye'de “kamu malına zarar vermek” ve “görevli memura etkili eylem” suçlamalarına ilişkin arama kararı da olduğu ifade edildi.




OFLU İSMAİL KİMDİR?

- Türkiye'nin ünlü kabadayılarından biri olan Hacısüleymanoğlu, nam-ı diğer "Oflu İsmail" in 2006 yılında Türkiye'ye dönmüştü.


Vatan gazetesi'nin 2006 yılındaki Hayati KILIÇ-Gönül KARAKUŞ imzalı haberine göre, ünlü kabadayı Dündar Kılıç'ın da eniştesi olan Oflu İsmail, 1977'de Hollanda'da Helena isimli gemide yakalanan 3.7 ton esrarın sahibi olduğu iddiasıyla adını duyurdu. 1980 öncesinde, MHP'ye yaptığı para yardımlarıyla tanındı.


* Oflu İsmail, 1979'da Semiramis Gazinosu'na gitti ve otomatik silahı masaya koydu. Esengül'ün söylediği şarkıyı yarıda keserek "Benim için, 'Taht Kurmuşsun Kalbime' şarkısını söyle" diye bağırdı. Olaya müdahale eden gazino sahibi Akbulut Karaoğlu ve şef garson tabancasından çıkan kurşunlarla öldürüldü.


* Bu olayın ardından yurtdışına kaçtı. Sahte kimlikle, Bulgaristan, Macaristan, Hollanda, İsviçre ve İngiltere'de dolaşmaya başladı; 1980 döneminde vatandaşlıktan çıkarıldı.


* 1985'te Londra'daki evine yapılan baskında, Ali Osman Gürekal adına çıkarılmış sahte kimlik ve bir tabancayla yakalandı, ingiltere, gerçek kimliğini öğrenebilmek için durumu Türkiye'ye bildirdi ve parmak izini de faksladı. Ancak Ankara'nın gönderdiği parmak izi Oflu İsmail'in parmak iziyle uyuşmadı. Bu hata üzrerine Oflu İsmail, serbest kaldı. Aynı gün Ankara, yaptığı yanlışlığı anlayıp ikinci parmak izini Londra'ya geçti, böylece salıverilen kişinin gerçekten Interpol tarafından Kırmızı Bülten'le aranan Oflu ismail olduğu ortaya çıktı. Oflu İsmail çoktan Hollanda'ya kaçmıştı bile...
24 yıla mahkum oldu


* Oflu, 1987'de bir ihbar üzerine, Hollanda'nın Rotterdam Kenti'nde kendisini ziyarete gelen Hasan Heybetli ile bir evde yakalandı. "Babalar Operasyonu" olarak anılan bu baskının ardından Oflu İsmail ve Hasan Heybetli tutuklandı. Oflu, İtalya'da işlediği uyuşturucu kaçakçılığı suçu nedeniyle, bu ülkeye gönderildi.


* Celal Erdoğan'a uyuşturucu satmak, uyuşturucu kaçakçısı İbrahim Çalışkan'ın ölüm emrini vermek, Bulgaristan bağlantılı uyuşturucu ve silah kaçakçılığı ile suçlandı. 1989'da 24 yıl hapse mahkum oldu.


* Oflu İsmail'in 1979'da işlediği cinayetlerle ilgili kesin karar ise Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nde 1999'da verildi. Bu kararla Oflu İsmail, 36 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı. İnfaz Yasası uyarınca 14 yıl 4 ay cezaevinde yatması gereken Oflu İsmail, dün Türkiye'ye iade edildi. İstanbul Adliyesi'ne çıkartılarak tutuklanıp BayrampaşaCezaevi'ne gönderilen ismail Hacı Süleymanoğlu'nun cezası, pazartesi günü hesaplanacak. Yurtdışında yattığı süreyle, Türkiye'deki cezası içtima edilecek.




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.