SON DAKİKA
Hava Durumu

Üyeliklerini Türkiye engelledi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Uluslararası Yenilenebilir Enerji Konseyi'ne (IRENA) Güney Kıbrıs Rum Kesimi ve İsrail'in üyeliğ

Haber Giriş Tarihi: 15.01.2013 13:57
Haber Güncellenme Tarihi: 15.01.2013 14:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Uluslararası Yenilenebilir Enerji Konseyi'ne (IRENA) Güney Kıbrıs Rum Kesimi ve İsrail'in üyeliğini Türkiye'nin engellediğini bildirdi.


 
 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, yaptığı açıklamada, Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı'nın (İrena) 3. Genel Kurulu'nun da Abu Dabi'de yapıldığını belirterek, İrena'nın Konseyi'ne Güney Kıbrıs Rum Kesimi ile İsrail'in üyeliğini Türkiye'nin engellediğini bildirdi.

Genel Kurul'da Türkiye'yi, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı başkanlığındaki bir heyetin temsil ettiğini ifade eden Yıldız, şunları kaydetti:
''İsrail ile Güney Kıbrıs'ın üyeliğine bizim temel politikalarımız çerçevesinde tabii ki olumlu bakamayız. Bu sürdürülebilir bir politikadır. Avrupa'da ve farklı ortamlarda bizi dışlamaya çalışan bir anlayışın tabii ki yanında olmayız. Biz de İsrail ile Güney Kıbrıs üyeliğine burada karşı çıktık. Arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Böylece konsey üyeliğine alınmamış oldular. Biz enerji sektörü olsun, diğer bütün sektörler olsun, sürdürülebilir siyasi politikalarımızdan bağımsız olmadığına, bunlarla bütünleşik olduğuna inanıyoruz. Kimse bize İrena'daki davranışımızdan dolayı (sadece siyasi davrandı) diyemez. Onlar şu anda konsey üyesi olamadılar.''

Abu Dabi'de dün sabah saat 09.00'da başlayan İrena Genel Kurul'da, İsrail ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi, Ajans'ın üst yönetimini oluşturan ve 21 ülkeden oluşan Konsey üyeliğine aday oldu. Türkiye, İrena'da üye ülke olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı başkanlığında bir heyetle temsil edildi. Üye olan toplam 185 ülke içinde sadece Türkiye, bu iki ülkenin Konsey üyeliğine karşı çıktı. Gece geç saatlere kadar süren müzakereler sonucunda iki ülkenin üyeliği, Türkiye'nin kararlı duruşuyla reddedildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.