SON DAKİKA
Hava Durumu

Varlığı da yokluğu da Yeşilköy'e yarıyor

Atatürk Havalimanı'nın ileride yeşil alan olarak değerlendirilmesinin de yapılaşmaya açılması olasılığınında Yeşilköy'deki gayri m

Haber Giriş Tarihi: 06.02.2013 15:32
Haber Güncellenme Tarihi: 06.02.2013 16:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Atatürk Havalimanı'nın ileride yeşil alan olarak değerlendirilmesinin de yapılaşmaya açılması olasılığınında Yeşilköy'deki gayri menkul fiyatlarını olumlu etkileyebileceği belirtiliyor.


 
İstanbul Emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Odası 2. Başkanı Nizameddin Aşa, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan katıldığı bir televizyon programında, ''3. havalimanının yapılmasının ardından Atatürk Havalimanı'nın ileride devreden çıkabileceğini, sadece küçük jetlerin inebileceği bir yer olacağını ve geri kalan alanın yeşil alan olarak değerlendirilebileceği'' açıklamalarına ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Aşa, havalimanı olan bölgelerde ''Mania kriterleri'' denilen yapılaşma bakımından bazı kısıtlamaların olduğunu anımsattı. Atatürk Havalimanı'nın bulunduğu bölge tipine bakıldığında 2 ya da 3 katlı binaların yer aldığını hatırlatan Aşa, ''Atatürk Havalimanı'nın kalkması durumunda imar planında daha yüksek bina ya da yoğun yapılaşma gibi bir değişiklik olursa, fiyatlar otomatik olarak yükselir'' dedi.

Ataköy, Yeşilköy, Florya gibi bölgelerin oldukça değerli olduğunu ifade eden Aşa, ''O alan yeşil alan ilan edilip, imar planında bir değişiklik olmazsa, çok fazla fiyat değişikliği olacağını düşünmüyorum. Ama elit bir alan haline gelebilir. Havalimanı trafiği, uçakların iniş-çıkışlarındaki ses gibi olumsuzluklar kalkacağı için yine de o bölgede iyileşme görülebilir'' diye konuştu.

Aşa, Atatürk Havalimanının taşınması sonrasına ilişkin ise, ''O bölgenin yapısı değişiklik gösterecek, sosyal ve imar yönünden değişiklik yaşanacak. Ama zaten havalimanının bulunduğu Ataköy ve Yeşilköy bölgesi kıymetli bir bölge ve kıymeti havalimanına bağlı değil. Hatta havalimanının olumsuz etkilerinin kalkmasıyla eskiden olduğu gibi elit yerleşim alanı olarak kalacağını düşünüyorum'' yorumunu yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.