SON DAKİKA
Hava Durumu

'Vatandaş PTT'ye güveniyor'

Bursa İnegöl PTT Müdürü İbrahim Kırali, günlük 4 bin, aylık ise 85 bin işlem yapıldığını belirterek, "Vatandaş PTT'ye güveniyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.02.2013 11:47
Haber Güncellenme Tarihi: 18.02.2013 12:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa İnegöl PTT Müdürü İbrahim Kırali, günlük 4 bin, aylık ise 85 bin işlem yapıldığını belirterek, "Vatandaş PTT'ye güveniyor" dedi.


PTT'nin vatandaşlar tarafından güvenilir bir kurum halini aldığını kaydeden İnegöl PTT Müdürü İbrahim Kırali, "2012 yılı içerisinde 50 bin APS kargo, 45 bin adet havale, 48 bin adet posta çeki kabul ettik. 314 bin adet elektrik faturası, 150 bin adet telefon faturası, 53 bin adet internet faturası tahsil ettik. 3 ayda bir 4 bin kişi emekli maaşını, her ay 2 bin 100 kişi 65 üstü yaşlı maaşını merkezimizden alıyor. Gelirimiz yüzde 24, işlem sayımız yüzde 18 oranında arttı. Müşterilerimizin işlem bekleme süresi yoğun günlerde 15, normal günlerde 5 dakikayı geçmiyor" dedi.
2012 yılı sonu itibariyle 100 bin TL kazanç elde ettiklerini söyleyen Kırali, "2011 yılını yatırımlarımız nedeniyle 8 bin liralık bir zararla kapatmıştık. 2012 yılında bu zararı refüze ettik, 100 bin lira bir kar ettik. 2013 yılındaki hedefimiz bu 100 bin liralık karımızı 5 katına çıkarmaktır. Nasıl çıkaracağız; yeni kargo ve posta sistemi ile yapacağız. Bu yeni sistemle vatandaşlar gönderdiği gönderinin nereden gittiğini bilecek duruma geldi. PTT artık Avrupa birliği ülkeleriyle yarış eder hale geldi" diye konuştu.
PTT'nin artık Türkiye'de vatandaşların en fazla güven duyduğu kurum haline geldiğinin altını çizen Kırali, "Niye PTT'yi tercih ediyorsunuz şeklinde yaptığımız anketlerdeki sorulara cevap veren vatandaşlarımız, genelde PTT'nin en fazla güven duyulan teşkilat olduğunu söylüyorlar" şeklinde konuştu.
PTT'nin aylık ortalama 85 bin işlem yaptığını vurgulayan Müdür Kırali, "Bunu 22 iş gününden değerlendirdiğimiz zaman ortalama günde 4 bin civarında işlem yapıyoruz. Bazen bu sayı azalıyor ama ayın ikinci 15 gününde, emekli maaşları, tahsilatların son ödeme günleri olması sebebiyle 6-7 bin işlem yaptığımız günler oluyor. PTT, Türkiye geneline muazzam bir hizmet ağı götürüyor" dedi.

MEKTUP YAZMA ORANI ARTIYOR
İletişim araçlarının olmadığı dönemlerde kullanılan mektup alışkanlığının son yıllarda tekrar başladığını ifade eden Kırali, "Türkiye'nin ekonomik durumu düzeldikçe, kültür düzeyi arttıkça, mektup yazma oranı da artıyor. Eskiden tebrik kartları vardı. Sevgililer günü, anneler günü, dini ve resmi bayramlarda tebrik atılıyordu. Şu an belki telefonla mesaj olarak tebrik gönderiliyor ama emin olun o mesajın çok önemsenmediği görülüyor. Kendi el yazısı ile yazılan bir tebrik kartının gönderilmesi daha anlamlı oluyor. Çok nostaljik bir olay" diye konuştu.

NOSTALJİ GERİ DÖNDÜ
Her geçen gün tebrik gönderimin de arttığını söyleyen Kırali, "Sevgililer günün iki gün kala PTT'ye gelen müşterilerimize ücretsiz tebrik kartı dağıttık. 25 kişi uzaktaki sevgilisine, sevgililer günü tebrik kartı gönderdi. Özel gün ve gecelerde, resmi ve dini bayramlarda müşterilerimize ücretsiz tebrik kartları veriyoruz. Ücretsiz verdiğimiz kartlara, bilhassa öğrencilerimiz çok rağbet gösteriyor" ifadelerini kullandı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.