SON DAKİKA
Hava Durumu

Vatandaşlara akıllı saat şoku

Türkiye’de yapılacak olan genel seçimler sebebiyle saatlerin geri alınmasının 8 Kasım'a ertelenmesi kafaları karıştırdı. Otomatik güncellenen

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2015 11:37
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2015 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Vatandaşlara akıllı saat şoku
Türkiye’de yapılacak olan genel seçimler sebebiyle saatlerin geri alınmasının 8 Kasım'a ertelenmesi kafaları karıştırdı. Otomatik güncellenen cep telefonu, bilgisayar ya da akıllı saatler sebebiyle bazı vatandaşlar güne 1 saat geç başladı. Kimi vatandaşlar işine kimileri de gideceği yere geç kalarak zor anlar yaşadı.
 

 

Dünya genelinde birçok ülke 25 Ekim tarihinde saatlerini 1 saat geri alıyor. Ancak Türkiye bu seneye özel olmak üzere yapılacak milletvekili seçimleri sebebiyle bu tarihi 8 Kasım'a erteledi. Türkiye'deki bu ertelemenin farkında olmayan ve 'otomatik ayarla' özelliğinin kapatılmadığı akıllı telefon ve masaüstü bilgisayarlar ya da akıllı saatler ise kendisini otomatik olarak bir saat geri aldı. Bu durumun farkında olmayan ve saatleri otomatik olarak geri alınan cep telefonu sahipleri, bugün bir saat geç uyandı. İşine ya da gideceği yere geç kalan vatandaşlar yaşanan bu olumsuzluklara tepki gösterdi.

''ALARMDAN DOLAYI GEÇ UYANDIM''

Saatlerin otomatik olarak bir saat geri alındığını belirten Hasan Kemer, “Haberimiz yoktu. Sabah saat 8 dediler. Biz saati 7 diye biliyoruz. Cep telefonumun saati otomatik geri alınmış. Dolayısıyla alarmdan dolayı geç uyandım. Şu anda kimsenin haberi yok” dedi. Telefona göre kalktıklarını ifade eden Emre Us, “Cep telefonu dünya saatine göre geri aldığı için biz de geç kalktık. Müşteriler de geç kalktığı için biz de geç kalktık” diye konuştu.

''İŞE 1 SAAT GEÇ GİTTİM''

Normalde sabah kalktığı sırada havanın karanlık olduğunu dile getiren Veysi Maksan, “Ama bugün kalktığımda hava aydınlık olmuştu. Bir saat geç kaldım. Normalde 06.30’da geliyordum. Saat 07.30’da işe geldim” ifadelerini kullandı. Bazı vatandaşlar, saatlerin geri alınmayacağını önceden bildikleri için zamanında uyandığını anlatırken, bir vatandaş ise saatlerin geri alınmaması sebebiyle tepki gösterdi.

''iPHONE'DA SORUN OLMADI''

Android kullanıcılarda otomatik saat ayarının devre dışı bırakılmasına rağmen saatler geri alındı. Ancak iPhone'da bu problemin yaşanmadığı iddia edildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.