SON DAKİKA
Hava Durumu

Ver Parayı Al Vatandaşlığı

Günümüzde birçok insanın rüyasıdır hayalindeki gibi bir ülkede yaşamak. Kimilerinin hayalini zengin ve refah seviyesi yüksek bir ülke süslerken, ki

Haber Giriş Tarihi: 23.12.2015 12:18
Haber Güncellenme Tarihi: 23.12.2015 13:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Ver Parayı Al Vatandaşlığı
Günümüzde birçok insanın rüyasıdır hayalindeki gibi bir ülkede yaşamak. Kimilerinin hayalini zengin ve refah seviyesi yüksek bir ülke süslerken, kimileri güzel bir doğaya sahip küçük bir ada ülkesinde yaşamanın hayallerini kuruyordur.
İşte Para ile vatandaşı olabileceği 9 ülke...
 

1- Karadağ

karadag

Eski Yugoslavya’nın dağılmasından sonra bağımsızlığına kavuşan Karadağ 500 bin Euro karşılığında vatandaşlık hakkı tanıyor. Adriyatik kıyısındaki bu ülke birbirinden güzel sahilleri,  küçük ama güzel  tarih kokan şehirleri ile vatandaşlarına huzurlu ve güvenli bir ortam sunuyor. Henüz ekonomik olarak çok gelişmemiş bir ülke olmasına rağmen çok kısa bir süre içerisinde refah seviyesinin yükselmesi içten bile değil.

 

2- St.Kitts and Nevis

stkitts
Karayipler’deki Leeward Adalarında bulunan iki adadan oluşan St.Kitts and Nevis 250 bin dolar karşılığında vatandaşlık hakkı tanıyor. Sadece İran vatandaşlarına bu hak tanınmıyor.
3- Grenada

Grenada
Karayip Denizi’nin doğusunda Atlas Okyanusu’nda yer alan ada ülkesi Grenada direkt para istemese de en az 100 bin dolarlık bir yatırımı şart koşuyor. Aslında turizm cenneti olan bu ülke, hem yatırım yapmak hem de yaşamak için  ideal bir yer olarak görünüyor.

4- Dominika

Dominika

Küçük Antiller’de bir ada devleti olan Dominika vatandaşlık hakkı için doğrudan para talep etmiyor. Dominika’da 100 bin dolar karşılığında yatırım yapan herkes vatandaşlık hakkı kazanıyor.

 

5- Antigua ve Barbuda

barbuda

Karayip Denizi’nin doğusunda, Küçük Antiller’de bağımsız bir ada ülkesi olan Antigua ve Barbuda, vatandaşlık için 400 bin dolar talep ediyor. Deniz,kum,güneş ve tüm yıl yaz.

6. Malta

malta

Avrupa Birliği üyesi Malta geçtiğimiz kasım 2013 den  itibaren 650 bin Euro karşılığında vatandaşlık hakkı tanımaya başladı.

7- Avusturya

avusturya

Para karşılığında vatandaşlık hakkı tanıyan bir başka AB üyesi ülke ise Avusturya. Avusturya, vatandaşlık hakkı için ne kadar para talep ettiğini gizli tutuyor. Avusturya, vatandaşlık hakkı tanırken, paradan başka sıradışı bir yetenek veya başarı öyküsü de istiyor.

8- Singapur

singapur

Hesabınızda  2 milyon dolar varsa Singapur vatandaşı olabiliyorsunuz. Ancak, Singapur vatandaşı olmak öyle kolay değil.  Singapur vatandaşı olmak isteyen yatırımcı, yıllık 160 milyon dolar bir ciroya sahip olduğunu da belgelemek zorunda.

9- ABD

abd

ABD, doğrudan para karşılığında vatandaşlık hakkı tanımıyor. Ancak 1 milyon dolar yatırım yapacağı taahüdünde bulunanlara “Greencard” veriliyor ve bu ülkede çalışma hakkınız doğuyor.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.